Linkovi

SNS: Još nema dogovora o resorima


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministarka energetike Zorana Mihajlovic razgovaraju pred pocetak sednice Skupstine Srbije (arhivski snimak)
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministarka energetike Zorana Mihajlovic razgovaraju pred pocetak sednice Skupstine Srbije (arhivski snimak)

SNS razgovaraće o imenima budućih ministara i kosturu nove Vlade na sednici Predsedništva stranke za nedelju dana - najavila je potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

Srpska napredna stranka razgovaraće o imenima budućih ministara i kosturu nove Vlade na sednici Predsedništva stranke za nedelju dana - najavila je danas potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

Rekonstrukcija srpske Vade naći će se na dnevnom Skupštine 26. avgusta, a kako je danas najavila potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović, u narednih sedam dana znaće se imena novih ministara. Na današnjoj konferenciji za novinare, ona je izjavila da će u tom roku biti održana sednica Predsedništva SNS-a, na kojoj će se razgovarati o imenima i utvrditi kostur buduće Vlade:

Mnogo toga se priča u medijima i mnogo se čak imena pojavljuje u medijima, a da još uvek – ja vam govorim sa stanovišta SNS-a, mi nismo seli i razgovarali, niti tačno kako će izgledati koji resori, niti ko će voditi te resore. Postoji nekoliko različitih mogućnosti. Tako sve ono što sada se pojavljuje u medijima, “iz dobro obaveštenih izvora” – 99% nije tako”, ističe Mihajlović.

Po njenim rečima period priprema za rekonstrukciju Vlade je pokazao da postoje veze između tajkuna i pojedinih političara i da su iznajmljivani analitičari da napadaju SNS i Aleksandra Vučića.

Sa druge strane, u Demokratskoj stranci ocenjuju da se strahovlada i progon opozicije sprovodi radi skretanja pažnje s Briselskog sporazuma, prazne državne kase, udvostručenog javnog duga i povratka organizovanog kriminala u Srbiju:

“Svi ti ljudi iz organizovanog kriminala nisu tugovali 20. maja 2012, niti su tugovali dana kada je formirana Vlada. Zato sada mediji ne mogu da pišu o tome da je Aleksandar Vučić posetio one navijače koji skidaju kapitenske trake fudbalerima, ne mogu da pišu o tome da je ukinuta poternica Stanku Subotiću Canetu, koji se sedam godina skrivao od vlasti”, ističe Vladimir Todorić, član predsedništva DS.

A predstavnici južnokorejskog Hjundaija danas su u razgovoru sa premijerom Ivicom Dačićem iskazali spremnost da ulože oko 400 miliona dolara u izgradnju postrojenja za preradu komunalnog otpada u Srbiji. Hjundai je, kako je saopštila pres služba Vlade Srbije, zainteresovan i za saradnju u oblasti poljoprivrede, posebno proizvodnje zdrave hrane i prerade povrća.
XS
SM
MD
LG