Linkovi

Dačić: Recipročne mere


Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dačić na regionalnoj konferenciji "Razvoj tržišta osiguranja u jugoistocnoj Evropi".
Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dačić na regionalnoj konferenciji "Razvoj tržišta osiguranja u jugoistocnoj Evropi".

Beograd će odgovoriti recipročnim merama - izjavio je danas u Beogradu srpski ministar policije posle hapšenja četvorice Srba na Kosovu. Jutros na prelazu Končulj srpska policija uhapsila dvojicu Albanaca po optužbama za špijunažu i drogu.

Zbog jučerašnjeg hapšenja četvorice Srba na prelazu Bela zemlja, srpski ministar policije Ivica Dačić je najavio recipročne mere i u okviru tih mera jutros su na prelazu Končulj uhapšena dvojica Albanaca: Hasan Abazi zbog špijunaže po poternici suda iz Gnjilana i Adem Urseli zbog droge po poternici Policijske uprave Beograda.

Ovakvi potezi nisu u interesu Srbije i srpska policija to ne želi da radi, rekao je Dačić i dodao ovakve situacije očigledno više ne mogu da prođu bez recipročnih mera. Ministar policije je poručio je da će narednih dana videti kako to izgleda kada se uvedu recipročne mere:

"Ako neko želi da se takmiči u hapšenju imamo i mi odgovor. Ovo je sramno što međunarodna zajednica toleriše prištinskim vlastima. Sramno je zbog toga što se hapse ljudi koji nisu počinili nikakvo krivično delo i to otvara pitanje kako se zapravo primenujuju postignuti dogovori."

Po oceni Ivice Dačića jučerašnja hapšenja Srba predstavljaju klasičan primer pritisaka Prištine kako bi se sprečilo održavanje izbora koje je raspisao Beograd. Ovo su otvorene provokacije, rekao je još Dačić i istakao da više ne može da sprečava policiju da blokira prelaz Končulj.

XS
SM
MD
LG