Linkovi

Belgija: Dvoje mrtvih u antiterorističkoj operaciji


Prema izveštajima lokalnih medija policija je privela nekoliko osumnjičenih. Belgijski zvaničnici saopštili su da policija proverava radikalne islamiste koji su se, kako navode, vratili u Belgiju iz Sirije gde su učestvovali u ratu.

Dve osobe su ubijene, a jedna ranjena u anti-terorističkoj operaciji na istoku Belgije. Lokalne TV stanice prenele su da je nekoliko osoba uhapšeno.

Operacija u gradu Vervijer, u pokrajini Lijež, kako prenosi AFP još nije okončana. Belgijski zvaničnici saopštili su da policija proverava radikalne islamiste koji su se, kako navode, vratili u Belgiju iz Sirije gde su učestvovali u ratu.

U odnosu na broj stanovnika, broj belgijskih državljana koji je u proteklče četiri godine učestvovao u sirijskom ratu, među najvećim je u Evropi, prenosi Rojters.

Saopšteno je i da se anti-teroristička operacija odvija u centru Vervijera. Svedoci kažu da je pucnjava trajala nekoliko minuta, te da se da se čula i eksplozija.

Prema izveštajima lokalnih medija policija je privela nekoliko osumnjičenih.

Ranije danas, tužilaštvo je objavilo da je u Belgiji prioveden muškarac koji je navodno obeybedio naoružanje Amediju Kulibaliju, koji je u Parizu potom ubio četvoro ljudi.

XS
SM
MD
LG