Linkovi

Medžik i Bird na Brodveju


Medžik i Bird na Brodveju
Medžik i Bird na Brodveju

Ove nedelje na Brodveju počela je da se prikazuje nova predstava pod nazivom „Medžik/Bird“. Naravno, radi se o dve košarkaške legende – Medžiku Džonsonu i Leriju Birdu, koji su – baš kao i predstava – imali odnos koji prevazilazi sportske okvire. Čuvene košarkaše, koji su danas u svojim 50-im godinama, tumače mladi i – veoma visoki glumci.

Predstavljanje dvojice članova košarkaške „Kuće slavnih“ – Irvina "Medžika" Džonsona i Lerija Birda - nalik onima u sportskim dvoranama širom SAD, uvod je u dramu o ljutom rivalstvu koje se pretvorilo u prijateljstvo.

Pošto su pročitali scenario, i Medžik i Bird, dali su zeleno svetlo.

“Imao sam prilike da prisustvujem probnom čitanju teksta sa glumcima i potpuno sam oduševljen",
kaže Medžik Džonson.

Medžik i Bird su među najboljim profesionalnim košarkašima svih vremena. Medžik je bio lider Los Anđeles Lejkersa, a Bird Boston Seltiksa.

Publika ima priliku da prati razvoj njihovog odnosa od dana na koledžu, do Olimpijskih igara 1992. Bird je okončao karijeru zbog porblema sa leđima, a Medžik kada se zarazio virusom HIV.

U predstavi, Medžika tumači Kevin Denijels.

“Bilo da ste ljubitelj košarke ili ne, svako može da se identifikuje sa težnjom da se bude što je moguće bolji, i da se napreduje u tome, kao i da postoji neko drugi ko ima slične ambicije“.

Tag Koker igra Lerija Birda. I on je bivši koledž košarkaš. Kao dete voleo je Boston Seltikse i posebno – čoveka koga sada tumači na sceni.

“Voleo bih da sam imao malo više Birdove psihološke snage, da sam bio vredniji, posvećeniji. Možda bih bio malo bolji, ali on je stvarno neverovatan!”

U predstavi se prikazuje kako su njih dvojica bili izuzetno kompetitivni, ali i kako su počeli da cene i poštuju jedan drugog posle jednog slučajnog susreta van parketa.

I dok su na terenu ostali rivali, prijateljstvo se razvijalo. Danas, zaista gaje duboka osećanja jedan prema drugom

Tomas Kejl, mladi ali iskusni brodvejski reditelj, kažeda je život mnogo više od koševa i dobrih poteza.

“Ono što nas interesuje jeste šta se dešava kada se utakmica završi. Šta se dešava kada je karijera gotova? Kako ovi ljudi koliko su toliko uzdignuti, ponovo nauče da žive među nama?"

Mnogi koji su prisustvovali pretpremijeri, bili su dirnuti prikazanim.

“Sama ta dinamika, kako su odrasli mrzeći se, a onda nekako zaista zavoleli jedan drugog i na kraju počeli da se obožavaju. Zaista emotivna predstava”, kaže Džejson Hernandes iz Los Anđelesa.

Njujorčanka Džouni Votkins dodaje:

“Bila sam toliko dirnuta zbog ova dva čoveka i njihovog odnosa”.

Producenti kažu da je veliki izazov bio pronaći dva glumca viša od dva metra, koji umeju da glume, ali i imaju dobar dribling. Međutim - uspeli su u tome!

XS
SM
MD
LG