Linkovi

Kralj Bahreina: Osujećena zavera


Snage Saveta za saradnju u Zalivskoj oblasti evakuišu anti vladine demonstrante sa Bisernog trga u Manami, glavnom gradu Bahreina
Snage Saveta za saradnju u Zalivskoj oblasti evakuišu anti vladine demonstrante sa Bisernog trga u Manami, glavnom gradu Bahreina

Kralj Bahreina, Hamad bin Isa Al Kalifa, izjavio je da je 'strana zavera' protiv njegovog kraljevstva osujećena.

Bahreinska državna agencija je danas prenela izjavu kralja Hamada da su strani elementi 20 do 30 godina pripremali navodnu zaveru. On je zaverenike optužio da su se nadali da će se nemiri proširiti širom regije.

Kralj Bahreina zavhalio se Saudijskoj Arabiji za pomoć kada su politički nemiri zahvatili njegovo kraljevstvo.

I mada kralj Hamad nije naveo nikakve specifične zaverenike, do njegove izjave je došlo dan pošto je Iran u znak odmazde naredio jednom bahreinskom diplomati da napusti zemlju, posle prošlonedeljnog proterivanja jednog iranskog funkcionera iz Bahreina. Iran je nazvao napad Bahreina na šiitske demonstrante nelogičnim i neshvatljivim.

U Bahreinu je mesec dana trajao protest šiitskih muslimana koji su od manjinske sunitske vlade zahtevali reforme. Prošle nedelje Saudijska Arabija je poslala bezbednosne snage da pomognu Bahreinu da uguši anti-vladine demonstracije.

XS
SM
MD
LG