Linkovi

Napad u Kabulu, najmanje 30 mrtvih

  • Glas Amerike

Pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti na mestu gde se odigrao današnji napad

Pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti na mestu gde se odigrao današnji napad

Grupa pobunjenika iz redova Talibana izvršila napad na zgrada u kojoj se nalazi specijalna jedinica avganistanskih bezbednosnih snaga pod okriljem avganistanske obaveštajne agencije, odgovorne za zaštitu vladinih funkcionera....

Najmanje 30 osoba je poginulo, a više od 320 je povređeno, kada je rano jutos grupa pobunjenika iz redova Talibana sprovela bombaški i napad vatrenim oružjem u glavnom gradu Avganistana Kabulu.

Meta napada bila je zgrada u kojoj se nalazi specijalna jedinica avganistanskih bezbednosnih snaga pod okriljem avganistanske obaveštajne agencije, odgovorne za zaštitu vladinih funkcionera.

Napad je počeo oko 9 ujutro po lokalnom vremenu, kada je bombaš samoubica detonirao eksploziv u vozilu ispred ulaza. Predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova je novinarima rekao da su u vozilu bile "stotine kilograma eksploziva".

Zvaničnici navode da je potom usledio intenzivni sukob vatrenim oružjem između napadača i avganistanskih bezbednosnih snaga, koji je trajao nekoliko sati i u kojem su stradali svi napadači, od kojih su se neki digli u vazduh.

Taliban je preuzeo odgovornost za napad.

XS
SM
MD
LG