Linkovi

Hejg kritikuje Izrael


Britanski šef diplomatije govori na konferenciji za novinare nakon susreta sa predsednikom Jemena
Britanski šef diplomatije govori na konferenciji za novinare nakon susreta sa predsednikom Jemena

Britanski ministar inostranih poslova Vilijem Hejg pozvao je Izrael da izbegava ratobornu retoriku i učini veće napore da oživi mirovne pregovore sa Palestincima.

Hejg je to izjavio britanskim novinarima na putu za Jordan, drugu stanicu svoje trodnevne posete regionu. Upitan da prokomentariše nedavne izjave izraelskog premijera Benjamina Netanjahua koji je rekao da se zalaže za pojačavanje moći Izraela da se pripremi za svaki ishod povodom političkih previranja u Egiptu i drugim arapskim zemljama, Hejg je odgovorio da sada ne bi trebalo da bude vreme za ratobornu retoriku već vreme za ubrzanje bliskoistočnog mirovnog procesa.

Šef britanske diplomatije je istakao da postoji osnovana bojazan da će proces izgubiti na zamahu i postati kolateralna šteta neizvesnosti u regionu. Britanski ministar je dodao da je London razočaran time što Izrael nastavlja izgradnju naselja na okupiranoj teritoriji koju Palestinci smatraju svojom državom, upozorivši da će mir možda postati nemoguć tokom narednih nekoliko godina.

XS
SM
MD
LG