Linkovi

"Pekersi" osvojili 45. Superboul


Residents gather at the site of a bomb attack in Kirkuk, Iraq, June 13, 2012.
Residents gather at the site of a bomb attack in Kirkuk, Iraq, June 13, 2012.

Legendarni Grin Bej „Pekersi“ su kasno sinoć pobedili pitsburške „Stilerse“ rezultatom 31 – 25 i osvojili 45. Superboul, odnosno titulu šampiona američke Nacionalne fudbalske lige.

Kvoterbek Aron Rodžers je imao tri tačdaun dodavanja za „Pekerse“, koji su osvojili svoj četvrti Superboul i rekordnu 13. titulu Nacionalne lige. Rodžers je proglašen najvrednijim igračem utakmice. „Stilersi“, koji su pre kraja prvog poluvremena gubili sa 21 – 3, tri puta su izgubili loptu, a tim iz Grin Beja je svaki gubitak kaznio tač daunom.

Pitsburg je u drugom poluvremenu, sredinom četvrte četvrtine, smanjio razliku na svega tri poena, ali je Grin Bej postigao fild gol dva minuta pre kraja utakmice i potom pojačao odbranu i sačuvao rezultat. „Pekersi“ su osvojili prvu šampionsku titulu posle 14 godina.

Utakmica je odigrana na stadionu „Kauboja“ u Dalasu. Sve u svemu, na ogromnu radost svojih navijača u Grin Beju, ali i širom Amerike, „Pekersi“ su ponovo osvojili Pehar Vinsa Lobardija, nazvan po njihovom legendarnom treneru, koji je osvojio prva dva Superboula u istoriji Nacionalne fudbalske lige.

XS
SM
MD
LG