Linkovi

Obezbeđivanje avganistanske granice


Američka sekretarka za unutrašnju bezbednost Dženet Napolitano prilikom susreta sa novinarima u Kabulu
Američka sekretarka za unutrašnju bezbednost Dženet Napolitano prilikom susreta sa novinarima u Kabulu

Američka sekretarka za unutrašnju bezbednost, Dženet Napolitano, kaže da Sjedinjene Države planiraju da pošalju u Avganistan još 52 stručnjaka za bezbednost, koji će pomagati u kontroli poroznih avganistanskih graničnih prelaza prema Pakistanu.

Napolitano je to izjavila posle današnjeg sastanka u Kabulu sa avganistanskim predsednikom Hamidom Karzaijem i njegovim ministrom finansija, Omarom Zakivalom.

Razgovor je bio usredsređen na pitanja bezbednosti granice, uključujući obučavanje avganistanskih graničara kako bi bolje kontrolisali prelaze i sprečili talibanske i druge ekstremiste da prelaze u Avganistan da bi se borili protiv koalicionih snaga.

Američki Sekretarijat za unutrašnju bezbednost je do sada poslao 25 agenata koji pomažu u poboljšanju bezbednosti u Avganistanu.

Nezavisno od toga, Sjedinjenim Državama predvođena koalicija u Avganistanu saopštila je da je jedan njen pripadnik ubijen u eksploziji bombe, u južnom Avganistanu. Koalicija nije saopštila nikakve druge pojedinosti o tom incidentu.

XS
SM
MD
LG