Linkovi

Eksplozija u Avganistanu


US soldiers and Afghan security forces stand guard at the site of a car bomb in front of a branch of the Kabul bank in Kandahar on 27 Dec 2010
US soldiers and Afghan security forces stand guard at the site of a car bomb in front of a branch of the Kabul bank in Kandahar on 27 Dec 2010

Bomba postavljena u automobil, koja je eksplodirala danas u južnom avganistanskom gradu Kandaharu, ubila je troje a ranila najmanje 26 ljudi.

Gradski funkcioneri kažu da se eksplozija dogodila ispred jedne banke u kojoj je grupa policajaca čekala na isplatu zarada. Prema zvaničnom saopštenju, u eksploziji je poginuo najmanje jedan policajac kao i jedan civil. Predstavnici NATOa kažu da je u napadu ranjeno najmanje 6 civila i 8 pripadnika avganistanskih Nacionalnih bezbednosnih snaga.

Predsednik Hamid Karzai izdao je saopštenje u kome je osudio taj napad.

Jedan predstavnik NATOa rekao je da ovaj napad pokazuje očajničko nastojanje pobunjenika da spreče Avganistanc da sami upravljaju stabilnom i slobodnom zemljom.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za taj napad.

U južnom Avganistanu, tradicionalnom talibanskom uporištu, ove godine su se vodile neke od najžešćih borbi u trogodišnjem ratu između pobunjenika i međunarodnih snaga, uključujući avganistanske snage.

U međuvremenu, NATO je saopštio da je jedan pripadnik koalicionih snaga poginuo u današnjoj eksploziji bombe, u južnom Avganistanu. NATO nije saopštio nikakve druge pojedinosti o tom incidentu.

XS
SM
MD
LG