Linkovi

Novi album Grejema Koltona


Muzičar Grejem Kolton
Muzičar Grejem Kolton

Kantautor Grejem Kolton pripisuje svoj uspeh popularnom američkom TV šou „Američki idol“ iako nije pobedio, pa čak ni učestvovao u tom takmičenju. Njegova pesma „Best Days“, (ili „najbolji dani“) izvodjena je na kraju emisije nakon što su finalisti bili eliminisani. Ta pesma je ubrzo postala glavni hit na internetu, a Eplov veb sajt „iTunes“ je 2007-e proglasio Grejema Koltona najboljim novim pop muzičarem godine.

Rođen u Oklahomi, Grejem Kolton je sanjao o karijeri u američkom fudbalu. U srednjoj školi je 1998. učestvovao na državnom prvenstvu. Međutim čak i tada glavna preokupacija mu je bila muzika.

Muzika je uvek bila sastavni deo mog života. Dok sam igrao fudbal, petkom i subotom bih svirao u jednom meksičkom restoranu. Onako, za moju dušu.“

Najnoviji album, Grejem Kolton je nazvao “Pacific Coast Eyes” (il, oči sa pacifičke obale). Njegov muzički pristup ovom albumu se dosta razlikuje od pređašnjih.

Ovo mi je treći, kompletan, album i potpuno je drugačiji od prethodnih. Ponovo sam slobodan umetnik, pa kako se u muzičkoj industriji sve menja, promenio sam se i ja. Rad na ovom albumu je za mene bilo najveće iskustvo i najveće zadovoljstvo, zato što sam - to ja.“

Kao umetnik, Grejem sebe ne vidi kao pevača. On veruje, da je to što što peva pesme koje napiše, čista slučajnost. Kao poslovni čovek, Grejem je prihvatio današnju modernu tehnologiju koja pruža nove mogućnosti.

“Na neki način imate više mogućnosti da samo pritiskom na dugme doprete do ljudi, ali je i konkurencija mnogo veća. Ponekad jeste izazov, ali ja sam ovim novim albumom pokušao da novom tehnologijom doprem do najšire publike.Ovo je sjajna prilika za to”.

Grejem priznaje da, kada piše muziku voli da ima punu kontrolu i da stvara likove u svojim pesmama. Najveći uspeh postigao je pesmom „Best Days“ koja je tokom 2007. cele sezone bila završna špica TV šoua „Američki Idol“.

To je za mene bila prekretnica. U tome je lepota pisanja pesama. Napišete nešto u popodnevnim satima, ili u pet minuta i to može da vam preokrene život za sva vremena”.

Grejem Kolton je trenutno na turneji na kojoj promoviše svoj novi album “Pacific Coast Eyes“.

XS
SM
MD
LG