Linkovi

Predizborna kampanja u SAD


Republikanac Džon Hantsman bio je guverner republike Jute i američki ambasador u Kini
Republikanac Džon Hantsman bio je guverner republike Jute i američki ambasador u Kini

Do sada slabo plasirani potencijalni republikanski kandidat za predsednika SAD, Džon Hantsman, dobio je ključnu podršku jednog od najuticajnijih američkih dnevnih listova, dok se republikanci pripremaju za sledeće primarne izbore, u utorak, u državi Nju Hempšir.

List Boston gloub hvali bivšeg guvernera države Juta, Džona Hantsmana, kao „najboljeg kandidata koji bi mogao da iskoristi ovaj trenutak“ u istoriji Republikanske stranke i kao „najbolje pripremljenog da bude predsednik“.

U uvodniku objavljenom u današnjem zdanju, taj list koji izlazi u državi Masačusets, piše da Hantsman ima „dugoročnu“ viziju o pitanjima kao što su obnovljivi izvori energije, obrazovanje i imigracija.

List Boston gloub ima veliki broj čitalaca u Nju Hempširu, u kome se u utorak održavaju drugi primarni izbori za republikanskog kandidata za predsednuika SAD.

Romni prvi u anketama

Najnovije ankete javnog mnjenja ukazuju da bivši guverner države Masačusets Mit Romni uživa najveću podršku među predsedničkim pretendentima Republikanske stranke, koji trenutno vode kampanju u državi Nju Hempšir. Prema istraživanju Univerziteta Safoks i medijske organizacije "Seven News", Romni ima podršku 40 odsto verovatnih birača na republikanskim primarnim izborima u Nju Hempširu. Na drugom mestu je Ron Pol, kongresmen iz Teksasa, sa 17 procenata, dok se bivši senator iz Pensilvenije Rik Santorum popravio i sada je na trećem mestu sa 11 odsto. Bivši predsednik Predstavničkog doma Kongresa, Njut Gingrič ima podršku devet odsto birača, a Džon Hantsman nalazi se na poslednjem mestu sa osam procenata.

XS
SM
MD
LG