Linkovi

Sirija: Nastavak uzajamnih optužbi


Uobičajena pojava: Tenkovi na ulicama Sirije
Uobičajena pojava: Tenkovi na ulicama Sirije

Sirijska vlada i opozicioni aktivisti nastavljaju da okrivljuju jedni druge za nasilje u zemlji, dok malobrojni međunarodni posmatrači pokušavaju da stignu u različite delove Sirije i procene koliko se poštuje vrlo krhko primirje.

Grupe za zaštitu ljudskih prava tvrde da su sirijske snage usmrtile najmanje 10 ljudi u napadima u okolini prestonice Damaska, i navode da je do skuoba vladinih i opozicionih snaga došlo i u Latakiji.

Državna novinska agencija SANA prenosi da se vojna jedinica sukobila sa "naoružanom terorističkom grupom" koja je pokušala da uđe u zemlju preko granice sa Turskom, kao i da su naoružani teroristi napali i usmrtili trojicu policajaca u Alepu. U istom napadu - navodi SANA - ubijena su i "dvojica terorista".

Norveški general-major Robert Mud, novopostavljeni šef posmatračke misije danas je krenuo ka Damasku, dok je juče njegov kolega pukovnik Ahmed Himiče potvrdio da je prethodnica ostvarila cilj i da se pripremila za dolazak novih 300 posmatrača.

U međuvremenu, libanski zvaničnici saopštili su da su u Tripoliju zaustavili brod kojim je možda trebalo da bude dostavljeno oružje sirijskim pobunjenicima.

XS
SM
MD
LG