Linkovi

Duet LMFAO prvi na top listama


Duet LMFAO prvi na top listama
Duet LMFAO prvi na top listama

Duet LMFAO osnovan je 2006. u Los Andjelesu, u Kaliforniji. Njihov hit “Party Rock Anthem” zauzeo je prvo mesto na američkoj top listi pop singlova, a takodje je odgledan rekordnih 200 miliona puta na Ju Tjubu. Njihovo ime inače je skraćenica koja u savremenoj komunikaciji instant poruka označava da “neko umire od smeha”, ali ne baš najlepšim rečnikom.

Članovi muzičkog tandema, Redfu i Skajblu, proveli su šest nedelja na prvom mestu Bilbordove liste 100 najpopularnijih pesama ove godine, i osvojili nagradu za “pesmu leta” za svoj najveći hit. Njihov drugi CD zove se “Sorry for the Party Rockin’ - ali uz sav taj uspeh – čemu izvinjavanje?

“Možda je to nešto što deca treba da kažu roditeljima – neki klinac koji sedi na zadnjem sedištu sa vokmenom, spusti prozor i peva da ga svi čuju, a mama mu kaže “molim te prestani da vičeš” – takav klinac može da kaže “Mama, izvini zbog žurke”, kaže Redfu,

LMFAO je neobično ime za bend koji je nekad bio poznat pod nazivom „Sexy Dudes“, a posebno ako imate u vidu osobu koja im je nadenula ime.

“Bili smo na aj-četu sa mojom bakom i pitali je “šta misliš o imenu Sexy Dudes, a ona je samo napisala LMFAO. Ne mogu da verujem da se tako zovete”. Redfu je izašao iz kupatila i rekao sam mu “vidi, ovo je sjajno, baka uvek zna najbolje., navodi Skajblu.

LMFAO, čija su prava imena Stefan Gordi i Skajler Gordi, dele više od samo imena. Oni objašnjavaju porodičnu vezu sa legendarnim osnivačem Motauna, Berijem Gordijem Juniorom.

“Ja sam unuk, a Redfu je sin Berija Gordija”, objašnjava Skajblu.

“Skajblu je unuk Berija Gordija, i moj bratanac, jer sam ja njegov stric", kaže Redfu..

“Moj tata je njegov brat, koji se takodje zove Beri”, nastavlja Skajblu.

Tako da je Beri moj otac i moj brat. To je sve konfuzno.”

Poslednjih nekoliko godina LMFAO su doživeli vrtoglavi uspeh i za samo dve godine osvojili brojne nominacije za muzičke nagrade, uz zlatni i platinasti tiraž albuma.

“Šest nedelja na prvom mestu Bilbordove liste je bilo zaista izuzetno i neverovatan uspeh, kada znate da je vaš san postao stvarnost i možete da radite ono o čemu ste maštali kao klinci. Divan je osećaj da smo na dobrom putu i da zabavljamo i činimo srećnim ljude širom sveta", navodi Skajblu.

Dok je neki zovu dens muzikom a drugi elektro-popom, samo LMFAO znaju kakva je zapravo njihova muzika.

“Pravimo muziku za žurke – rok za žurke. Sami smo slušali hiphop ali smo shvatili da postoji čitav svet koji voli žurke I provod, a mi volimo taj svet. Volimo komediju, volimo ples, i, kad pogledamo, naše pesme uvek sadrže igranje. U svakom video spotu hoćemo da vidimo ljude kako igraju jer mi volimo da igramo”, ističe Redfu.

Redfu i Skajblu znaju kako da se dobro provode, a sudeći po izgledu njihovih koncerata, njihovi obožavaoci se takodje odlično zabavljaju.

XS
SM
MD
LG