Linkovi

Sahrana ubijenog pobunjeničkog komandanta


Sahrana ubijenog pobunjeničkog komandanta
Sahrana ubijenog pobunjeničkog komandanta

U sedištu libijskih pobunjenika Bengaziju danas vlada napeto stanje, a ima izveštaja i o pucnjavi. U gradu je sahranjen Abdel Fatah Junes, najviši pobunjenički komandant, koga su juče ubili nepoznati napadači, kao i dvojicu njegovih saradnika.

Šef Prelaznog nacionalnog saveta, Mustafa Abdel Džalil, rekao je da su Junes i njegovi saradnici - obojica u činu pukovnika - ubijeni kada su dolazili na sastanak sa jednim pravosudnim komitetom opozicije, koji je trebalo da ih ispita o nekim, kako je rečeno, "vojnim stvarima". Džalil je rekao da je vođa naoružane grupe koja je ubila pomenutu trojicu funkcionera uhapšen.

Džalil nije rekao ko bi po njegovom mišljenju mogao da stoji iza tog napada. On je rekao da je među pobunjenicima proglašena trodnevna žalost.

Pobunjenici su ranije saopštili da je Junis uhapšen pod sumnjom da članovi njegove porodice još imaju veze sa unutrašnjim krugom oko Gadafija.

Junes je bio ministar unutrašnjih poslova Libije i jedan od najpoverljivijih Gadafijevih saradnika pre nego što je iznenada prešao na stranu pobunjenika, na početku ustanka koji je izbio u februaru.

XS
SM
MD
LG