Linkovi

Sumnjivo vozilo kraj Pentagona


Specijalna jedinica američke policije sprovodi istragu o sumnjivom vozilu pronađenom jutros nedaleko od Pentagona
Specijalna jedinica američke policije sprovodi istragu o sumnjivom vozilu pronađenom jutros nedaleko od Pentagona

Američke vlasti kažu da su u rancu jednog čoveka, uhapšenog prošle noći u blizini sedišta američkog Sekretarijata za odbranu, pronađeni sumnjivi predmeti.

Predstavnik američke policije, narednik Dejvid Šloser, rekao je danas novinarima da je sumnjiva osoba uhapšena na Arlingtonskom nacionalnom groblju, koje leži nedaleko od Vašingtona.

Posle kratkog ispitivanja policija je zaključila da bi trebalo da potraži i njegov automobil. Kako je saopšteno, privedeni "nije bio previše spreman na saradnju" u odgovorima na pitanja.

Predstavnik policije je rekao da je automobil pronađen nedaleko od Pentagona i da je na lice mesta poslata ekipa za deaktiviranje bombi.

Agent Odeljenja za suzbijanje terorizma američkog Federalnog istražnog biroa, Brenda Hek, izjavila je da u vozilu nije pronađeno ništa sumnjivo.

Ona je dodala je da uhapšeni čovek dvadesetih godina nosio ranac sa sumnjivim predmetima, uključujući neeksplozivni materijal koji je poslat na dalju analizu. Hek je dodala kako se veruje da je uhapšeni delovao sam.

Tokom istrage na licu mesta svi važni putevi oko Pentagona bili su zatvoreni za saobraćaj.

XS
SM
MD
LG