Linkovi

Napad na pokrajinske vlasti u Bakubi


Napad na pokrajinske vlasti u Bakubi
Napad na pokrajinske vlasti u Bakubi

Iračka policija kaže da su pobunjenici danas iznenada napali kompleks zgrada pokrajinskih vlasti u Bakubi, ubivši osam i ranivši najmanje 15 ljudi.

Očevici kažu da su napadači izazvali eksplozije dva automobila-bombe ispred ulaza u kompleks, u glavnom gradu pokrajine Dijala, posle čega je najmanje nekoliko napadača ušlo u kompleks i otvorilo vatru.

Ima izveštaja i o zadržanim taocima, ali njihov broj nije poznat. Takođe nije poznato da li je napad okončan. Za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Do napada je došlo u vreme kada pokrajinski savet održava svoju redovnu nedeljnu sednicu. Policija i druge službe bezbednosti su na licu mesta.

Najnoviji napad podstiče zabrinutosti u vezi sa sposobnostima iračkih snaga bezbednosti, u trenutku kada se američke snage pripremaju da kroz nekoliko meseci započnu povlačenje iz Iraka.

Pored toga, današnji napad predstavlja kopiju incidenta u martu, u kome su pobunjenici napali sedište uprave oblasti Salahedin, u Tikritu, ubivši 58 ljudi. Za taj napad odgovornost je preuzela Al-Kaida.

Sjedinjene Države izvestile su takođe da su dva pripadnika američkih oružanih snaga ubijena danas, tokom operacije u južnom Iraku. Sekretarijat za odbranu je započeo istragu ali nije objavio nikakve druge pojedinosti.

XS
SM
MD
LG