Linkovi

Produžen policijski čas u Bangkoku


Radnici u Bangkoku peru gradske ulice posle jučerašnjih sukoba snaga bezbednosti sa demonstrantima
Radnici u Bangkoku peru gradske ulice posle jučerašnjih sukoba snaga bezbednosti sa demonstrantima

Tajlandske vlasti produžile su za tri dana važenje zabrane kretanja u Bangkoku i još 23 oblasti, dok se grad postepeno oporavlja od paljevina i divljanja antivladinih demonstranata posle vojne akcije kojom je rasturen njihov improvizovani logor.

Pripadnici snaga bezbednosti i danas u vodili raštrkane okršaje sa demonstrantima, poznatim kao Crvene košulje, ali vlasti kažu da je u gradu obnovljen mir. Jedan predstavnik vojske rekao je da će zabrana kretanja važiti svakoga dana do subote, od 9 sati uveče do 5 ujutro.

Još jedan vođa crvenokošuljaša, Vira Musikapong, predao se danas policiji, poručivši demonstrantima da demokratija ne može da se gradi na gnevu i osveti.

Komunalne službe počele su da rasčišćavaju otpatke posle jučerašnje akcije snaga bezbednosti na improvizovani logor Crvenih košulja, u komercijalnoj četvrti Bangkoka. U toj operaciji poginulo je sedmoro ljudi.

Pripadnici snaga bezbednosti ušli su u jedan budistički hram u blizini uporišta demonstranata, u koji se sklonilo nekoliko stotina crvenokošuljaša. U hramu je pronađeno šest tela, ali za sada nije poznato da li su te osobe bile ubijene u jučerašnjoj akciji.

XS
SM
MD
LG