Linkovi

Otvoren sajam potrošačke elektronike


Otvoren sajam potrošačke elektronike
Otvoren sajam potrošačke elektronike

Sa gotovo 170 hiljada kvadratnih metara ovaj sajam je i po površini jedan od najvećih.

Proizvođači su izložili ogroman izbor uređaja – od nepromočivih pametnih telefona… preko realističnih video igrica… do stolova sa ekranom osetljivim na dodir.

Gari Šapiro je predsednik Udruženja proizvođača potrošačke elektronike:

„Pre par godina bilo je teško svima ali prošle godine elektronska industrija je doživla dramatičan uspon jer ljudi investiraju u naše proizvode, a oni su sve jeftiniji i sve lepši“, kaže Šapiro.

Među ovogodišnje hitove spadaju prvi televizori normalne veličine sa organskim, takozvanim OLED diodama. Pre dve godine svi su govorili o trodimenzionalnoj slici dok su ove najpopularniji supertanki kućni televizori.

LG-ov ultratanki OLED televizor sa ekranom od 55 inča debeo je svega četiri milimetra i težak 7 i po kilograma.

Njegov rival – Samsung – prikazao je sličan uređaj za koji predsednik Samsung elektroniks Amerika, Tim Bakster, kaže da ima ogroman valer boja i veliki raspon kontrasta.

„Samsung proizvodi preko 90 odsto OLED panela u svetu pa smo to iskustvo iskoristili za ovaj super model“, kaže Bakster.

Potrpedsednik Samsung elektroniks, Džo Stinziano, dodaje:

„Detalji se vide i u najtamnijim scenama, a superbrze OLED diode praktično ukidaju bilo kakvu nejasnoću u pokretima. Toliko je tanak da slika kao da lebdi u vazduhu“, kaže Stinziano.

Satelitski provajder Diš netvork prikazao je uređaj nazvan Hoper koji deluje kao centralni rikorder za čitavu kuću. Džo Klejton je direktor firme.

„Ovo je najmanji, energetski najefikasniji, veoma pametni, HD digitalni snimač za celu kuću“, kaže Klejton.

Pažnju privlači i hibrid električne gitare i eplovog ajpeda, zgodan za učenje sviranja na tom instrumentu.

Pored elektronskih uređaja na sajmu su prikazani i mnoga rešenja za razne svakodnevne probleme – kao što je gubitak struje u baterijama kada su vam najpotrebnije. Ovaj ranac mogao bi da bude rešenje.

„Ima USB i epl mini konektore, ima snažnu bateriju. Ima i ugrađeni adapter koji, kada ga uključite u struju, puni i bateriju i sve vaše uređaje, tako da uvek imate dovoljno struje“, kaže Kurzon.

Sajam potrošačke elektronike otvoren je za široku publiku od 10. do 13. januara.

XS
SM
MD
LG