Linkovi

Ana sa Azarenkom za Top 10


Preokretom do pobede: Ana Ivanović u današnjem meču sa Julijom Gerges
Preokretom do pobede: Ana Ivanović u današnjem meču sa Julijom Gerges

Najbolja srpska teniserka pobedila Nemicu Gerges, a sada je čeka Beloruskinja, donedavno prva na svetskoj rang-listi

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Vimbldona pošto je u trećem kolu - posle preokreta - pobedila Nemicu Juliju Gerges - 3:6, 6:3 i 6:4. Meč je trajao nešto manje od dva sata.

Za plaman u četvrtfinale, Ivanović će igrati protiv donedavno prve na svetskoj rang-listi, šampionke Australijen Opena Viktorije Azarenke iz Belorusije, koja je bez većih problema pobedila malo poznatu Slovakinju Janu Cepelovu - 6:3 i 6:3.

Ivanović i Azarenka do sada su se sastajale četiri puta, a rezultat je 2-2. U slučaju pobede, Ivanović bi se posle dužeg vremena vratila među 10. najboljih teniserki sveta.

Uspešan dan imao je i najbolji dubl igrač Srbije, Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, osigurao plasman u treće kolo mešovitih dublova. Treći nosioci pobedili su britansku kompinaciju Votson/Hačins sa 2:1 u setovima - 5:7, 6:4, 6:4.

U ostalim mečevima, Serena Vilijams se namučila protiv Kineskinje Ženg Ži, pobedivši sa 9:7 u trećem setu, dok je Jaroslava Švedova postala prva teniserka u istoriji koja je na Grand Slem turniru osvojila takozvani "zlatni set" - set bez izgubljenog poena. Švedova je to uradila protiv finalistkinje Rolan Garosa Italijanke Sare Erani koju je pobedila sa 6:0 i 6:4. Plasman među 16 najboljih obezebdile su braniteljka titule Petra Kvitova, Italijanke Skjavone i Vinči i Austrijanka Tamira Pažek.

Kod tenisera, senzacionalni pobednik nad Rafaelom nadalom, Lukas Rosol, završio je takmičenje porazom od 27. nosioca Filipa Kolšrajbera, u tri seta - 6:3, 6:4, 7:6 (6). Španac David Ferer bio je bolji od Amerikanca Endija Rodika u četiri seta - 2:6, 7:6 (8), 6:4, 6:3, apobede su zabeležili i 9. nosilac Argentinac Huan Martin del Potro, Francuz Žo-Vilfred Conga, Amerikanci Mardi Fiš i Brajan Bejker.
XS
SM
MD
LG