Linkovi

Ana bez titule u Brizbejnu

  • Glas Amerike

Ana Ivanovic of Serbia during the 2015 Brisbane International tennis tournament

Ana Ivanovic of Serbia during the 2015 Brisbane International tennis tournament

Ruskinja Marija Šarapova, posle izgubljenog prvog seta u taj-brejku ipak uspela da napravi preokret i dođe u do 34. titule u karijeri...

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji prvu titulu u 2015. Ona je u finalu turnira prve kategorije u Brizbejnu, čiji je nagradni fond milion dolara izgubila od Ruskinje Marije Šarapove, iako je vodila sa 1:0 u setovima.

Ivanović je uprkos zaostatku od 4:1 uspela da izbori taj-brejk u prvom setu i dobije ga sa 7:4 posle sat i dva minuta igre. Međutim, Šarapova je i u naredna dva seta prva stigla do prednosti, i u ta dva navrata uspela i da je sačuva, osvojivši drugi i treći set identičnim rezultatom - 6:3.

Posle ukupno dva sata i 38 minuta, Ruskinja je došla do 34. titule u karijeri i 10. pobede u 14. međusobnih duela sa Anom Ivanović. Za to je nagrađena sa 470 poena i čekom na 195 hiljada dolara, a od ponedeljak će biti i znatno bliže prvom mestu na svetskoj rang-listi, pošto je zaostatak za Amerikankom Serenom Vilijams smanjila na ispod 700 poena.

S druge strane, Ana Ivanović je osvojila 305 poena i čak na 104 hiljade dolara, a od ponedeljak će ponovo biti 5. na svetskoj-rang listi.

XS
SM
MD
LG