Linkovi

Ambasadorka SAD u UN-u o Kosovu, BiH


Niki Hejli, ambasadorka SAD u UN-u (Arhiva)
Niki Hejli, ambasadorka SAD u UN-u (Arhiva)

Nova američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli poručila je da Kosovo "zaslužuje da postane punopravni član svetske organizacije". Tokom govora u Savetu bezbednosti, Hejli je naglasila da će SAD ostati najsnažniji evropski partner u promovisanju mira i prosperiteta, a navodeći probleme sa kojima se Evropa suočava, pomenula je Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

"A na Kosovu, gde je potrebno uraditi više što se tiče jačanja uprave i vladavine prava, SAD veruju da međunarodna zajednica mora da prepozna veliki napredak Prištine od proglašenja nezavisnosti. Kosovo zaslužuje da zauzme mesto koje mu pripada u međunarodnoj zajednici država, uključujući i kao punopravni član Ujedinjenih nacija“, rekla je Hejli.

Što se tiče situacije u Bosni i Hercegovini, Hejli je istakla da narod još čeka da njihovi lideri prestanu da se igraju politike preko etničkih podela.

"Umesto toga trebalo bi da se fokusiraju na iskorenjivanje korupcije i izgradnju stabilnije budućnosti", zaključila je ambasadorka SAD u UN-u.

XS
SM
MD
LG