Linkovi

"Odluka o izborima krajem januara ili početkom februara"


Premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas preduzeće Elektromreže Srbije - u razgovoru sa novinarima on je odgovarao na brojna pitanja - od mogućih izbora, posete Moskvi, odnosima sa Hrvatskom, do ekonomskih i finansijskih pokazatelja.

Konačnu odluku o tome hoće li iduće godine ponovo biti vanrednih parlamentarnih izbora – premijer Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić doneće krajem januara ili početkom februara. Vlada za sada ima većinu, istakao je danas Vučić posle obilaska preduzeća Elektromreže Srbije:

"Ja sve partije u Srbiji veoma poštujem, sa manjim izuzecima. Tako da ne bih da govorim kao predsednik političke stranke, to ćemo na našim stranačkim organima. U svakom slučaju, ono što je važno – da li Vlada funkcioniše? Vlada funkcioniše. Da li Vlada ima većinu? U ovom trenutku ima. Da li će da ima za mesec ili dva? To ćemo da vidimo."

Govoreći o predstojećoj poseti Moksvi, Vučić je rekao da Srbija pregovara da kupi šest aviona MIG-29, da je ruska ponuda veoma povoljna, ispod tržišne cene i da će Srbija platiti avione. Vučić je istakao da nije tačno da Rusi očekuju ustupke u vezi sa humanitarnim centrom u Nišu, već da je odluka o tom centru u nadležnosti Vlade Srbije:

"Mi pregovaramo o nekoliko stvari. Pregovaramo i o policijskoj zaštiti našeg neba, o kupovini, odnosno dobijanju, plus remontu i modernizaciji MIG-ova 29".

Vučić je rekao i da je pažljivo pogledao najnoviji intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i da je spreman da sa njim razgovara radi rešenja problema. Srbija i Hrvatska imaju veoma različite stavove o događanjima u regionu u celini, ali da je važno da se problemi rešavaju dijalogom, dodao je Vučić.

XS
SM
MD
LG