Linkovi

Vučić: Bombe me neće uplašiti


Vucic na Kosovu
Vucic na Kosovu

Uoči dolaska premijera Srbije na sever Kosova, rano jutros bačena je bomba na sportsku halu u Zubinom potoku, gde je danas održan predizborni skup Srpske napredne stranke. Povređenih nije bilo, a policija traga za napadačima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas na severu Kosova odakle je poručio da će država Srbija na svaki način pomoći Srbima koji su ostali da žive na Kosovu.

Posetu Kosovu premijer Srbije Aleksandar Vučić započeo je obilaskom Trepčine flotacije u Leposaviću gde je razgovarao sa fabričkim rukovodstvom. Tom prilikom Vučić je poručio da će Vlada Srbije sačuvati Trepču.

“Najveći privredni kolektiv na severu Kosova jeste Trepča. Zna se ko je Trepču stvarao i gradio, ko je u njoj radio, ko i danas radi i mi ćemo zajedno sa rukovodstvom Trepče kao Vlada Srbije sačuvati Trepču, gledaćemo i da uložimo u Trepču. Ponašaćemo se prema Trepči kao i prema svim drugim privrednim subjektima u centralnoj Srbiji”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije obišao je u Severnoj Mitrovici Zdravstveni centar koji je od danas postao Kliničko bolnički centar. On je u pratnji članova srpske Vlade Zlatibora Lončara, Aleksandra Vulina i Vanje Udovičića otvorio Odeljenje onkologije, koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija je vrednost iznosila preko 12 miliona dinara.

Vučić je na Odeljenju hirurgije prisustvovao puštanju u rad skenera, u vrednosti od oko 50 miliona dinara, koji je takođe donacija Vlade Srbije. Obraćajući se okupljenim građanima i zaposlenima u Kliničko bolničkom centru Vučić je rekao da se Srbija nikada neće odreći Srba na Kosovu.

“Mi se vama ponosimo, a ne stimo vas se. Vi ste na braniku otadžbine, vi ste ti sa kojima ćemo uvek da budemo i sve što država Srbija može da uradi, da pomogne, a da ni na koji način ne uvredi nikog drugog, da ne uradi ništa protiv nekoga drugoga, mi ćemo to da radimo i radićemo, verujte mi, efikasnije i bolje nego svi drugi što su radili”, poručio je premijer Srbije.

Premijer Vučić osvrnuo se i na napad na halu u Zubinom potoku gde je popodne odžan skup Srpske napredne stranke, a gde je rano jutros bačena bomba i pucano iz automatskog oružja.

“Kao što vidite nisam se ne naročito već ni malo uplašio, zato što ja znam da ima pojedinaca, psihopata, uvek i svuda, u svakom narodu. Većina naroda je uz svoju državu, većina naroda je uz svoju Srbiju”, kazao je Vučić

Premijer Srbije je tokom posete Kosovu obišao i manastir Banjsku kod Zvečana gde je razgovarao sa vladikom Teodosijem, a obišao je i medicinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici gde odigrao partiju šaha i ručao sa studentima u studentskoj menzi.

Tom prilikom ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je za 13 najboljih studenata prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Posetu Kosovu premijer Srbije završio je obilaskom hidrocentrale na jezeru Gazivode i učešćem na predizbornom mitingu Srpske napredne stranke u Zubinom Potoku.

Tokom posete premijera Srbije Kosovu bilo je primetno pojačano prisustvo policije. Po rečima regionalnog komandira Kosovske policije Nenada Đurića na obezbeđivanju posete srpskog premijra angažovano je više od 300 pripadnika policije Kosova

XS
SM
MD
LG