Linkovi

Merkel i Tramp razgovaraće o Putinu


Angela Merkel dolazi u Vašington na razgovore sa predsednikom Donaldom Trampom
Angela Merkel dolazi u Vašington na razgovore sa predsednikom Donaldom Trampom

Predsednik Donald Tramp će pitati nemačku kancelarku Angela Merkel za savet o tome kako da se odnosi prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, kao i kako bi SAD najbolje mogle diplomatski da pomognu rešavanju krize u istočnoj Ukrajini, saopštili su danas američki zvaničnici.

Prema izveštaju novinske agencije Rojters, američki i nemački lideri sastaće se u Beloj kući u utorak, 14. marta gde će posle razgovora održati i zajedničku konferenciju za novinare. Biće to njihov prvi susret licem u lice, nakon što je Tramp stupio na predsedničku dužnost 20. januara.

Očekuje se da će Tramp i Merkel takođe razgovarati o nivou nemačkog učešća u budžetu zajedničkog odbrambenog saveza, NATO-a, sirijskoj izbegličkoj krizi, Evropskoj uniji i nizu drugih pitanja, izjavila su tri visoka funkcionera nove američke administracije.

Uprkos kritici od strane Merkel nekih od poteza predsednika Trampa, naročito u vezi sa imigracionom politikom, američka strana očekuje da će poseta biti pozitivna, rekao je jedan od funkcionera koji je želeo da ostane anoniman.

XS
SM
MD
LG