Linkovi

Somalija: Ubijeni pripadnici al-Šababa


Somalija: Ubijeni pripadnici al-Šababa
Somalija: Ubijeni pripadnici al-Šababa

Očevici tvrde da je sedam pripadnika pobunjeničke grupe al-Šabab, koja je povezana sa al-Kaidom ubijeno u vazdušnom napadu na jugu Somalije.

Napad se dogodio rano jutros u oblasti koju kontrolišu pobunjenici, a poznata je pod imenom "60. kilometar", južno od prestonice Mogadiša.

Somalijski zvaničnici navode da je među ubijenima bio i komandant al-Šababa, odnosno da se nalazio u vozilu koje je pogodio projektil ispaljen sa neidentifikovane letelice. Izveštač somalijskog servisa Glasa Amerike kaže da su u napadu stradala trojica Somalijaca i četvorica stranih državljana.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad, mada se zna da američke snage sprovode slične akcije u Somaliji, a poslednji slučaj zabeležen je prošlog meseca, kada su mornarički komandosi spasili dva humanitarna radnika, koje su kao taoce držali gusari.

Istovremeno, al-Šabab je obajvio snimak osobe za koju tvrdi da je uhvaćeni kenijski vojnik. Na snimku, Edvard Mule Jese traži od kenijske vlade da povuče svoje snage iz južne Somalije, gde se od oktobra bore protiv al-Šababa.

XS
SM
MD
LG