Linkovi

Novi napadi na koalicione snage


Tela žrtava bombaškog napada u Avganistanu
Tela žrtava bombaškog napada u Avganistanu

U samoubilačkom bombaškom napadu na združenu avganistansko-koalicionu patrolu na istoku Avganistana, poginulo je najmanje 20 ljudi

NATO je saopštio da su među žrtvama tri pripadnika koalicionih snaga i njihov prevodilac. Američki funkcioneri su identifikovali pomenutu trojicu vojnika NATO-a kao Amerikance. Taliban je preuzeo odgovornost za taj napad.

Lokalni funkcioneri ukazuju da je bombaš samoubica naleteo motociklom na patrolu koja je prolazila pored pijace u gradu Kostu. Avganistanske vlasti navode da su u istom napadu poginuli šest civila i četiri avganistanska policajaca i da je više od 60 ljudi ranjeno. Poginuli policajci bili su pripadnici snaga za brzo reagovanje.

U međuvremenu, NATO i avganistanski funkcioneri istražuju oružani sukob u subotu u kojem su poginula dva Amerikanca i tri avganistanska vojnika. NATO je najpre saopštio da postoji sumnja da su pripadnici avganistanskih snaga ili pobunjenici prerušeni u avganistanske ili koalicione uniforme pucali na osoblje NATO-a.

Zamenik komandanta koalicionih snaga, general-potpunovnik Edrijan Bredšou, kasnije je izjavio da je moguće da su u sukobu učestvovali pobunjenici.
XS
SM
MD
LG