Linkovi

Napad Talibana u Avganistanu


Poprište napada Talibana u istočnom Avganistanu, 22. maj, 2011.
Poprište napada Talibana u istočnom Avganistanu, 22. maj, 2011.

Avganistanske vlasti su saopštile da su talibanski bombaši samoubice, prerušeni u graničare, napali kancelarije lokalne vlasti u istočnom Avganistanu i ubili sedam Avganistanaca.

Funkcioneri su saopštili da su četiri talibanska borca naoružana puškama pre svanuća napala sedište saobraćajne policije u predgrađu Kosta i izazvala sukob sa pripadnicima avganistanskih bezbednosnih snaga koje su podržali koalicioni vojnici. Avganistanski vojnici su najpre opkolili kuću i potom upali u kancelarije u kojima je besneo požar. Vlasti kažu da su se dva napadača tokom opsade podigla u vatduh, a da su avganistanski vojnici ubili preostalu dvojicu.

Talibanski borci su ubili šest pripadnika avganistanskog obezbeđenja i baštovana. Nekoliko ljudi je ranjeno, među kojima su pet policajaca i civil. Avganistanski vojnici su takođe dezaktivirali eksploziv pronađen u automobilu nedaleko od kompleksa državnih kancelarija. Talibanski napad je najnoviji u seriji bezobzirnih napada pripadnika ekstremističke organizacije na Avganistansku vladu i njene objekte.

Talibanski bombaš samoubica se juče uvukao u kafeteriju glavne vojne bolnice u Kabulu i izazvao eksploziju u kojoj je poginulo šest studenata medicine i ranjeno više od 20 ljudi. U međuvremenu, u seriji pobunjeničkih bombaških napada koja je počela kasno sinoć u drugim delovima zemlje, poginulo je najmanje šest ljudi.

XS
SM
MD
LG