Linkovi

Britanski premijer u poseti Avganistanu


Britanski premijer Kameron doputovao u neočekivanu posetu Avganistanu
Britanski premijer Kameron doputovao u neočekivanu posetu Avganistanu

Kameron je posetio britanske vojne baze u južnom Avganistanu pre no što je otputovao u glavni grad radi razgovora sa avganistanskim predsednikom

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je doputovao u nenajavljenu posetu Avganistanu kako bi pružio novi zamah mirovnim razgovorima sa Talibanom i pružio uveravanja vladi u Kabulu povodom dalje podrške medjunarodne zajednice.

Kameron je posetio britanske vojne baze u južnom Avganistanu pre no što je otputovao u glavni grad radi razgovora sa avganistanskim predsednikom Hamidom Karzaijem.

Njegova poseta pada nekoliko dana posle drskog napada Talibana u centralnom Kabulu koji je ugušio nade da je rat završen. Taliban se krivi za sporadične napade na vladine i medjunarodne snage širom te zemlje.

Sastanak izmedju američkih i predstavnika Tailbana, koji su trebalo da se održe ranije ovog meseca u Kataru, otkazani su nakon negodovanja avganistanske vlade da se Taliban predstavlja kao avganistanska vlada u egzilu.

Predsednik Karzai je potom otkazao bezbednosne razgovore sa Sjedinjenim Državama sredinom juna i pretio da će bojkotovati mirovni proces.

Iz Kabula premijer Kameron putuje u Islamabad radi razgovora sa pakistanskim premijerom Navazom Šarifom.
XS
SM
MD
LG