Linkovi

Napad na luksuzni hotel u Kabulu


Hotel Serena u Kabulu
Hotel Serena u Kabulu

Portparol ministarstva spoljnih poslova Sedik Sediki rekao je da su četvorica napadača ubijena i potvrdio da je među stradalim civilima četvoro stranaca

Avganistanski zvaničnici saopštili su da je devet civila ubijeno kada su četvorica tinejdžera pripadnika pokreta Taliban - noseći oružje u čarapama - uspela da prođu obezbeđenje luksuznog hotela u Kabulu, a zatim otvorila vatru.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Sedik Sediki rekao je da su sva četvorica napadača ubijena i potvrdio da je među stradalim civilima četvoro stranaca - iz Novog Zelanda, Kanade, Indije i Pakistana, dok su od pet ubijenih avganistanskih državljana - dve žene i dvoje dece. Šest osoba je povređeno.

Vlasti navode da su napadači, za koje se kaže da su izgledali mlađe od 18 godina, ušli u hotel Serena predveče, ali da su počeli da pucaju tek posle tri sata.

Ekstremistička grupa Taliban, koja se zarekla da će poremetiti planove za predsedničke izbore zakazane za 5. april, preuzela je odgovornost za napad. Inače, u istom hotelu, bombaš samoubica izveo je 2008. napad, u kome je stradalo najmanje šest osoba.
XS
SM
MD
LG