Linkovi

Abot: Biće potrebno mnogo vremena


Premijer Australije Toni Abot na konferenciji za novinare u Pekingu
Premijer Australije Toni Abot na konferenciji za novinare u Pekingu

Premijer Australije rekao da je oblast koja se pretražuje znatno smanjena, ali da je pronaći nešto što se nalazi skoro pet kilometara ispod površine Indijskog okeana i hiljadu kiilometara od najbližeg kopna veliki poduhvat ...

Premijer Australije Toni Abot izjavio je danas da će verovatno biti potrebno mnogo vremena da se locira putnički avion "Malezija erlajnsa" koji je nastao pre pet nedelja.

Tokom poslednjeg dana posete Kini, Abot je u obraćanju novinarima rekao da je oblast koja se pretražuje znatno smanjena, ali da je pronaći nešto što se nalazi skoro pet kilometara ispod površine Indijskog okeana i hiljadu kiilometara od najbližeg kopna veliki poduhvat, koji će se verovatno nastaviti neko vreme.

I dok se potraga za "crnom kutijom" nastavlja, danas nije primljen nijedan zvučni signal koji bi mogao da pomogne u otkrivanju lokacije - kako se veruje - olupine Boinga 777, koji je nestao 8. marta, dok je putovao od Kuala Lumpura ka Pekingu.

Abot je takođe rekao da i dalje postoji veliki stepen pouzdanosti da signali koji su do sada primljeni stižu iz "crne kutije" leta broj 370, ali da postoje još brojne poteškoće.

Premijer Australije juče je obavestio kineskog predsednika Ši Đinpinga o tome dokle je potraga stigla. Skoro dve trećine putnika na tom letu bili su kineski državljani.
XS
SM
MD
LG