Linkovi

Kamion srušio most na autoputu


Deo mosta preko reke Skagit, u državi Vašington, srušio se juče zajedno sa nekoliko vozila
Deo mosta preko reke Skagit, u državi Vašington, srušio se juče zajedno sa nekoliko vozila

Udarac kamiona u konstrukciju izazvao je rušenje mosta u državi Vašington, zajedno sa dva automobila, ali su putnici prošli sa lakšim ozledama

Jedan od mostova na glavnom autoputu između severozapadnog dela Sjedinjenih Država i kanadske provincije Britanska Kolumbija srušio se u reku zajedno sa nekoliko automobila, povredivši nekoliko ljudi, ali niko nije poginuo.

Vlasti su saopštile da je jedan visok kamion udario u jednu od rešetkastih poprečnih greda posle čega se čitav segment metalne konstrukcije mosta srušio u plitku reku Skagit, u državi Vašington. Kamion je ostao na putu ali su dva vozila iza njega pala u reku. Dva vozača i jedan putnik spašeni su i prebačeni u bolnicu, a funkcioneri kažu da njihove povrede nisu opasne po život.

Preko srušenog mosta prelaze četiri trake autoputa Interstejt 5, glavne regionalne saobraćajnice između Sjedinjenih Država i Kanade. Pad mosta izazvao je veliki problem za komercijalni i turistički saobraćaj.

Predsednik Barak Obama i drugi američki lideri zalagali su se u prošlosti za popravku i obnavljanje dotrajalih objekata infrastrukture širom zemlje, posebno autoputeva i mostova, ali visoki troškovi tih radova otežavaju zakonodavcima da se dogovore oko budžeta za te radove.
XS
SM
MD
LG