Linkovi

Boston i Hjuston izjednačili na 3-3, "majstorice" u subotu uveče


Vašington će večeras biti centar interesovanja svih ljubitelja NBA lige u Americi, a i šire. Ovde, u prestonici SAD, Vašington Vizardsi pokušaće da u svom "MCI Centru" ostvare i četvrtu uzastopnu pobedu nad Čikago Bulsima, koja bi ih, prvi put u poslednje 23 godine, odvela u drugu rundu plej-ofa. To je jedina utakmica večerašnjeg programa, a protekle večeri odigrane su dve. U oba slučaja, timovi koji su vodili sa 3-2 u seriji – Indijana i Dalas, nisu uspeli da eliminišu svoje rivale – Boston i Hjuston.

Indijana – Boston 89:92 (3-3)

Jedna od najluđih serija poslednjih godina, između Bostona i Indijane, nastavljena je u istom stilu, a Seltiksi su na gostujućem terenu izborili "majstoricu" tek posle dodatnih pet minuta – 92:89 i to bez isključenog Pola Pirsa, koji je pred sam kraj regularnog toka nesportski reagovao na faul Džamala Tinzlija. Posle druge tehničke greške, najbolji strelac Bostona morao je da napusti dvoranu, Redži Miler je sa linije penala izjednačio na 84:84, a Pejsersi su, po pravilima NBA lige, imali pravo da biraju koji igrač Bostona će šutirati penale umesto Pirsa. Indijana se odlučila za Kendrika Perkinsa i nije pogrešila pošto je 20-godišnji Teksašanin promašio oba šuta. Međutim, ni Redži Miler nije uspeo da donese pobedu domaćem timu u poslednjem napadu, a u produžetku, presudio je Entoan Voker sa pet od ukupno osam poena svog tima.
Voker je završio sa 24, uz 11 skokova i čak 8 izgubljenih lopti, Riki Dejvis je sa 22 postavio plej-of rekord karijere, a Pirs je do isključenja sakupio 20, uz 11 skokova i 6 asistencija. Kod poraženih najefikasniji je bio Džermejn O'Nil sa 26 koševa (10 skokova, 5 blokada). Odlučujući duel ova dva tima igra se sutra uveče u Bostonu, ali s obzirom na to da obe ekipe iza sebe imaju seriju od po dva poraza na svom parketu, veliko je pitanje ko je zaista favorit.

Hjuston – Dalas 101:83 (3-3)

Druga utakmica protekle večeri bila je šou Trejsija Mekgrejdija. Najbolji strelac Rokitsa postigao je 37 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija, nastavio sa izvanrednom odbranom na Dirku Novickom i doveo svoj tim do trijumfa nad Dalasom – 101:83, kojim je rezultat u seriji izjednačen na 3-3. Ti-Mek je igrao kao opsednut, postigao šest trojki, šutirao 50 odsto iz igre, a Dalas često nije uspevao da ga zaustavi ni udvajanjem. S druge strane, Novicki se mučio, završio meč sa 19 poena, ali uz šut iz igre 5-22, Majkl Finli je ubacio 14, pogodivši 6 od 16 šuteva iz igre, a jedino je veteran Džeri Stekhaus bio na plej-of nivou – 21 poen, uz špreko 50 odsto iz igre.
Hjuston je bio u prednosti većim delom meča, ali je pobednik bio neizvestan sve do serije 19:0 tokom poslednje četvrtine, kada su se Mekgrejdiju pridružili Džon Beri, Majk Džejms i Dikembe Mutombo. Beri je 12 od svojih 14 poena ubacio u poslednjem "kvoteru", Džejms je 'sa klupe' postigao 22 poena, dok je Mutombo, kao u najboljim danima odigrao odbranu, sa 10 skokova i 4 blokade za 18 minuta. "Majstorica" se igra sutra uveče u Dalasu, a ukoliko Rokitsi trijumfuju, biće to prvi put od 1997. godine da su prošli prvo kolo plej-ofa. Tada su za njih još igrali Hakim Olajžuvon, Klajd Dreksler i Čarls Barkli.

XS
SM
MD
LG