Linkovi

Hjuston dobio i drugu utakmicu u Dalasu, Indijana izjednačila


Treći dan NBA plej-ofa doneo je veliku radost gostujućim timovima. Košarkaši Hjustona, vraćaju se iz Dalasa sa dve pobede i imaće priliku da već u naredna dva meča na svom terenu obezbede plasman u polufinale Zapada. S druge strane, Indijana je uspela da trijumfuje u drugom susretu u Bostonu i izjednači rezultat u seriji na 1-1.

Dalas - Hjuston 111:113 (0-2)

Do drugog trijumfa u Dalasu, Rokitsi su stigli mnogo teže nego u subotu uveče, a glavnu ulogu ponovo je imao udarni tandem Jao Ming - Trejsi Mekgrejdi. Kineski internacionalac ubacio je 33 poena, uz šut iz igre 13-14 i 7-7 sa linije penala, uz 8 skokova, dok je Mekgrejdi bio na pragu "tripl-dabla" sa 28 koševa, 10 asistencija i 8 skokova. Ti-Mek je dve sekunde pre kraja postavio konačan rezultat – 113:111. Dirk Novicki je ponovo bio najefikasniji kod Mevsa, ovog pzuta sa 26 poena, ali je ponovo slabo šutirao (8-21 iz igre). Ipak, poslednji napad išao je na Majkla Finlija, koji nije pogodio. Sledeće dve utakmice u seriji igraju se u Hjustonu, u četvrtak i subotu.

Boston - Indijana 79:82 (1-1)

Samo dva dana posle katastrofalnog poraza u "Flit Centru", Indijana je još jednom ove sezone uspela da se vrati. Pejsersi su predvođeni Redžijem Milerom, koji je ubacio 28 poena, trijumfovali u Bostonu - 82:79 i sada imaju prednost domaćeg terena u seriji. Stiven Džekson ubacio je 20, a Džermejn O'Nil 13 poena. Redži Miler je u poslednjih 12 minuta pogodio samo jedan šut iz igre, ali je njime, 37 sekundi pre kraja, postavio konačan rezultat.Jedina dvojica igrača sa dvocifrenim učinkom kod domaćih bili su pol Pirs sa 33 i Entoan Voker sa 19 koševa, s tim da Pirs nije pogodio trojku za izjednačenje u poslednjim sekundama. Treća ova dva tima utakmica igra se u četvrtak uveče u Indijanapolisu.

Krstić spreman za Šakila

Večeras se igraju druge utakmice u serijama Detroit – Filaldefija, Majami – Nju Džersi i Sijetl – Sakramento. Svi bolje rangirani timovi vode sa po 1-0, a posle duela sa Šakilom O'Nilom pred kraj prve utakmice, u kome je povredio leđa, Nenad Krstić biće spreman za drugi meč. Rentgenski snimak pokazao je da se radi o modrici i da nema oštećenja.

XS
SM
MD
LG