Linkovi

Majami i San Antonio počeli drugu rundu ubedljivim pobedama


Početak druge runde plej-ofa u potpunosti je pripao favoritima. Najpre je Majami nastavio dominaciju na Vašington Vizardsima i pobedom od 19 poena razlike – 105:86 poveo sa 1-0 u seriji, da bi San Antonio bio još ubedljiviji protiv Sijetla – 103:81, koji je sredinom druge četvrtine ostao bez Reja Alena i Vladimira Radmanovića.

Majami – Vašington 105:86 (1-0)

Kao i u prethodna četiri duela ove sezone, Majami je sa lakoćom pobedio Vašington iako ni Šakil O'Nil, a ni Dvejn Vejd nisu bili uobičajeno dominatni. O'Nil je imao problema sa ličnim greškama, na kraju odigrao svega 26 minuta, uz učinak 19 poena i 7 skokova, dok je Vejd 15 od ukupno 20 koševa postigao u drugom poluvremenu, i pride imao 7 asistencija i 5 skokova. Izabranici Stena Van Gandija dobro su počeli meč, već u drugoj četvrtini vodili sa 17 razlike (39:22), ali su gosti predvođeni Gilbertom Arinasom i Lerijem Hjuzom poluvreme završili serijom 25:10 i na odmor otišli sa svega dva poena zaostatka (49:47).

Početkom trećeg "kvotera" Vizardsi su čak prišli i na "pola koša", ali se u tom periodu razigrao Dvejn Vejd, koji je ubacio 11 poena, uz 4 asistencije, a pridružili su mu se i Edi (12 poena, 8 skokova, 5 asistencija) i Dejmon Džons (10 poena, 4 asistencija) i Kion Duling (15 poena). Majami je serijom 7:0 otišao na 58:50, a četvrtinu završio sa 14:3, za već tada nedostižnih 82:64. Pored Arinasa, koji je završio sa 25 poena i 6 ukradenih lopti i Hjuza, koji je uz 23 koša imao i 7 skokova, u timu Vašingtona istakao se Entuan Džejmison sa 13 poena i 8 uhvaćenih lopti, ali je početkom poslednje četvrtine napustio igru zbog povrede kolena. Jedini rezervista gostiju koji se "upisao" bio je Itan Tomas sa 5 poena.Druga utakmica serije igra se sutra uveče, takođe u Majamiju, a naredne dve su u prestonici SAD u četvrtak i subotu.

San Antonio – Sijetl 103:81 (1-0)

San Antonio je još lakše izašao na kraj sa Sijetlom, a kao i obično dominirali su Toni Parker sa 29 i Tim Dankan sa 22 poena, s tim da je dvostruki MVP ligaškog dela sezone imao i 9 skokova, 5 asistencija i 4 blokade. Sparsi su već imali dvocifrenu prednost, kada su tokom druge četvrtine u rasponu manjem od 60 sekundi, najpre Radmanović, a potom i Alen, zbog povrede skočnog zgloba morali da napuste parket. Još se ne zna da li će i koliko njih dvojica pauzirati, ali je očigledno da je Alenova distorzija nešto blaža, s obzirom da je sam napustio parket za razliku od Radmanovića, koga su izneli Džerom Džejms i Deni Fortson. Već na poluvremenu bilo je 62:35 i pobednik je bio odlučen. Najefikasniji kod poraženih bio je Rašar Luis sa 19 poena.

Plej-of se nastavlja večeras, prvim utakmicama u serijama Detroit - Indijana i Finiks - Dalas.

XS
SM
MD
LG