Linkovi

Finiks i Detroit bez milosti, plej-of rekord Amarija Stodemajera


Favoriti nastavljaju sa ubedljivim pobedama u drugoj rundi NBA plej-ofa. Veče pošto su Majami i San Antonio uspešno startovali protiv Vašingtona i Sijetla, zvanični šampion Detroit vrlo lako je izašao na kraj sa Indijanom, a Finiks još lakše sa Dalasom.

Finiks - Dalas 127:102 (1-0)

Pošto je pred početak utakmice primio trofej namenjen najkorisnijem igraču ligaškog dela sezone, Stiv Neš je u narednih 48 minuta, protiv svog bivšeg kluba, pokazao zašto su ga predstavnici medija, u konkurenciji sa Šakilom O'Nilom, izabrali za MVP-ja. Neš je završio sa 11 poena i 13 asistencija, ali je bio zaslužan za bar polovinu od 40 poena Amarija Stodemajera, koji je uz to imao i 16 skokova, takođe plej-of rekord karijere. I ostali starteri Sansa imali su dvocifren učinak – Džo Džonson je ubacio 25, Šon Merion u svom stilu imao "dabl-dabl" (23 koša, 11 skokova), a Kventin Ričardson pogodio četiri trojke za ukupno 12 poena.

Posle osam dana odmora, Finiks je otvorio utakmicu serijom 8:0, u drugoj četvrtini bilo je 18, a na kraju treće - 26 razlike. Mevsi su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, ali je jedino Dirk Novicki bio na veoma visokom nivou sa 28 poena, 13 skokova i 4 asistencije. Gosti su poslednjih 15-tak minuta ostali bez trenera Ejvorija Džonsona, koji je posle protesta i jedne neobične situacije, krajem treće četvrtine zaradio dve tehničke greške. Druga utakmica serije igra se sutra uveče, takođe u "Amerika Vest Areni" u Finiksu.

Detroit - Indijana 96:81 (1-0)

Zvanični šampioni Detroit Pistonsi prvi put ove sezone pobedili su Indijanu u svojoj dvorani, ali u pravo vreme. Posle dva ubedljiva poraza u ligaškom delu sezone u svom “Palasu”, od kojih se prvi dogodio isto veče kada i velika tuča, a drugi kada je pred početak meča stigla anonimna dojava o bombi u dvorani, Detroit je predvođen Benom Valasom, vrlo lako pobedio Pejserse – 96:81. Najbolji defanzivac lige ponovo je dominirao u odbrani, imao 15 skokova, uz 4 ukradene lopte, ali je ovog puta ubacio i 21 poen.

Uprkos neobičnoj situaciji, kada mu se posle zakucavanja u kontri lopta odbila od glave i izašala iz koša, a sudije nisu priznale pogodak, Ričard Hamilton je sa 28 poena bio najefikasniji pojedinac utakmice, dok su Čonsi Bilaps (7 asistencija) i Rašid Valas (7 skokova) završili sa po 11. Darko Miličić igrao je poslednja tri minuta, ali bez učinka, dok je kod poraženih najbolji bio Džermejn O’Nil sa 22 poena i 7 skokova. Druga utakmica serije igra se sutra, takođe u Detroitu.

Plej-of se nastavlja večeras, drugim utakmicama u serijama Majami - Vašington i San Antonio - Sijetl, a Hit i Sparsi imaju prednost od 1-0. Pod znakom pitanja su Entuan Džejmison (Vašington) i Rej Alen (Sijetl), dok Vladimir Radmanović sigurno neće igrati do kraja serije između Soniksa i Sparsa.

XS
SM
MD
LG