Linkovi

Nju Džersi i Klivlend hvataju poslednji "voz" za plej-of


Posle tačno 169 dana gotovo svakodnevnog takmičenja, ligaški deo NBA sezone završava se večeras, a jedina dva tima koja neće nastupiti su Denver i Milvoki. Mečevi odigrani protkle večeri nisu razrešili jedinu prostalu dilemu – ko će biti poslednji učesnik plej-ofa na Istoku, s obzirom da su i Nju Džersi i Klivlend ostvarili pobede.

Nju Džersi je u pravo vreme pronašao rešenje za Vašington Vizardse, koji su dobili prva tri duela sa Netsima ove sezone, i trijumfom – 109:101 ostao u poziciji da sam odlučuje o svojoj sudbini. Džejson Kid je bio izvanredan sa 35 poena, po 8 skokova i asistencija, Vins Karter je završio sa 26 koševa i 9 asistencija, dok je Nenad Krstić, bio ispod svog proseka – po 6 poena i skokova, po jedna asistencija i ukradena lopta za 39 minuta igre.

Klivlend je ostao u trci sa Netsima za osmo mesto na Istoku, pošto je u svojoj "Gand Areni" pobedio Boston – 100:86, ali Kavsima večeras pored trijumfa u Torontu, treba i poraz Nju Džersija u Bostonu da bi se plasirali u doigravanje. S druge strane, poraz Klivlenda u Kanadi, obezbedio bi Netsima plej-of. Lebron Džejms je bio najefikasniji sa 32 poena (8 skokova, 6 asistencija, 5 ukradenih lopti), ali mu je odlično asistirao Robert Trejlor sa 22 poena i 10 skokova za svega 19 minuta igre. Saša Pavlović je za 14 minuta ubacio 8 poena, uz 2 skoka.

Prvi put u svojoj NBA karijeri Darko Miličić bio je u startnoj postavi Detroita, umesto povređenog Rašida Valasa, i svojom partijom u trijumfu nad Atlantom – 95:68 primorao trenera Lerija Brauna da ga pohvali. Drugi pik sa drafta 2003. godine proveo je na parketu 30 minuta i završio sa 16 poena (7-11 za dva, 2-4 penali), 5 skokova, 3 blokade i 2 asistencije. Očekuje se da će Miličić i večeras u Šarlotu igrati od početka.

U ostalim utakmicama, Majami je i bez O'Nila pobedio Bobketse na svom parketu – 99:80, dok je Dalas savladao Sijetl – 101:96. Čikago je trijumfom nad Njujorkom – 92:91 obezbedio četvrto mesto na Istoku i prednost domaćeg parketa u prvoj rundi protiv Vašingtona, Toronto je trijumfovao u Milvokiju 127:109, dok je Denver pobedio Portland – 119:115, uprkos neverovatnoj partiji Darijusa Majlsa. Kao rezerva 23-godišnji krilni igrač Blejzersa ubacio je 47 poena, uz 12 skokova, 5 blokada i 4 ukradene lopte za 40 minuta igre.

XS
SM
MD
LG