Linkovi

Nenad Krstić izabran u drugu petorku rukija


Nenad Krstić izabran je u drugu petorku najboljih rukija NBA lige u protekloj sezoni. Krstić je dobio sedam glasova trenera NBA timova za prvu i još 16 za drugu petorku, tako da mu je sa ukupno 30 poena, za malo izmaklo mesto među najboljih pet novajlija u ligi. Prva tri pika sa poslednjeg drafta, Emeka Okafor (Šarlot), Dvajt Hauard (Orlando) i Ben Gordon (Čikago) dobili su maksimalnih 58 poena, Andre Igudala (Filadelfija) je imao 56, a Luol Deng (Čikago) 33. Da su treneri mogli svoje glasove da pošalju desetak dana kasnije, Krstić bi se verovatno našao u prvoj petorci, s obzirom na sjajne partije u plej-ofu protiv Majamija.

"Ovo je velika čast", rekao je ipak, 213 cm visoki Krstić. "Želim da se zahvalim svim svojim trenerima i saigračima, koji su mi tokom godine pomogli da napredujem, ali i svim NBA trenerima koji su glasali za mene."

Pored Krstića, koji je dobio najviše glasova, u drugoj petorci nalaze se: Džoš Smit i Džoš Čildres iz Atlante, Džamir Nelson iz Orlanda i Al Džeferson iz Bostona.

Poslednji košarkaš Netsa pre Nenada Krstića koji je bio u jednoj od dve ruki petorke jeste njegov saigrač Ričard Džeferson, koji je 2002. izabran takođe u drugu petorku. Pre njih to priznanje su dobili Kenjon martin (prva petorka - 2001), Kit Van Horn (prva petorka - 1998), Keri Kitls (druga petorka - 1997), Derik Kolmen (prva petorka - 1991) i Kris Moris (druga petorka - 1989). Bernard King (1978), Kelvin Net (1980) i Bak Vilijams (1982) takođe su bili izabrani u najbolju ruki petorku.

Krstić je izabran kao 24. pik na draftu 2002. godine, ali je prethodne dve sezone ostao u beogradskom Partizanu. Prošlog leta stigao je u NBA i na 75 utakmica ove sezone imao prosečno 10 poena i 5,3 skoka po meču. Na 57 susreta koje je počeo u prvoj petorci imao je nešto bolji prosek – 11,7 poena i 6,2 skoka, a u četiri utakmice plej-ofa, bio je drugi strelac sa 18,3 poena (56,2 odsto iz igre) i treći skakač tima sa 7,5 uhvaćenih lopti po meču

XS
SM
MD
LG