Linkovi

Kraj za Sakramento i Filadelfiju, Indijana povela protiv Bostona


Prvi put u poslednjih pet godina Sakramento Kingsi završavaju sezonu u prvom kolu plej-ofa. "Kraljevi" su poraženi u Sijetlu – 122:118, tako da su ih Soniksi ukupnih rezultatom 4-1 u seriji eliminisali iz daljeg takmičenja. Na identičan način okončana je serija između zvaničnog šampiona Detroita i Filaldelfije, s tim da su Pistonsi protekle večeri trijumfovali – 88:78. Pored ova dva meča, Indijana je sinoć pobedila u Bostonu – 90:85 i povela sa 3-2 pred šesti meč serije, koji se sutra uveče igra u Indijanapolisu.

Sijetl – Sakramento 122:118 (4-1)

Sijetl se možda pomalo neočekivano posle samo pet utakmica protiv Sakramenta plasirao u polufinale Zapada, gde će sačekati pobednika serije San Antonio – Denver, u kojoj Sparsi trenutno vode sa 3-1. Soniksi su odlično počeli meč, mada je kao i obično udela u tome imala i besciljna igra Kingsa, u kojoj su prednjačili Majk Bibi i Katino Mobli. Mobli je međutim izvrnuo skočni zglob u drugoj četvrtini i napustio parket, a to se nekako poklopilo sa izvanrednom serijom Peđe Stojakovića, koji je do poluvremena ubacio 22 koša, bez promašaja za dva (6-6) i samo jedan van linije za tri poena (3-4). Tokom trećeg perioda gosti su imali i dvocifrenu razliku, ali su Soniksi, kao i u četvrtom duelu u Sakramentu, napravili preokret u poslednjih 12 minuta. Rej Alen je uprkos konstantnom udvajanju uspeo da ubaci 30 poena, od čega nekoliko izuzetno važnih u poslednjoj četvrtini, Rašar Luis je 10 od ukupno 24 koša postigao u četvrtom "kvoteru", a još petorica domaćih košarkaša imala su dvocifren učinak. Vladimir Radmanović igrao je 25 minuta, postigao 6 poena, uz 4 skoka, dok je Stojaković završio sa 38 koševa, po 4 skoka i asistencije za 42 minuta igre. Najbolji strelac Kingsa ‚promašio je međutim prvih šest šuteva u poslednjoj četvrtini, da bi 36 sekundi pre kraja smanjio na 120:118. Usledio je prodor Reja Alena, koji je pored trojice igrača Sakrameneta postavio konačan rezultat 13 sekundi pre kraja i odveo Sonikse u drugu rundu plej ofa prvi put od 1998. godine.

Detroit – Filadelfija 88:78 (4-1)

Pred početak pete utakmice između Detroita i Filadelfije, legenda Pistonsa Bob Lenije uručio je Benu Valasu trofej za najboljeg odbrambenog igrača lige, treći u poslednje četiri sezone, a krilni centar Detroita priznanje je proslavio "dabl-dablom" - 11 poena, 13 skokova i novim klupskim rekordom po broju blokada u plej-ofu. Valas je imao samo jednu 'bananu', ali je sa 147 ukupno pretekao Džona Selija na večnoj klupskoj listi. Alen Ajverson je ponovo bio izvanredan, ubacio 34 poena, uz 7 asistencija i bio najzaslužniji što su Siksersi tri četvtrine bili u vođstvu, a u dva navrata je pokazao koliko je čvrst i koliko se nikad ne predaje. Posebno je imponovalo što se početkom polsednje četvrtine vratio na parket posle distorzije skočnog zgloba. Međutim, Pistonsi u bili prejaki, a završni udarac zadali su Rip Hamilton i Čonsi Bilaps sa po 23 poena. Darko Miličić ponovo je presedeo ceo meč na klupi.

Boston – Indijana 85:90 (2-3)

Posle skoro dva i po meseca pauze zbog povrede stopala Džamal Tinzli vratio se u tim Indijane i značajno doprineo pobedi Pejsersa u Bostonu – 90:85, kojom su stigli na korak od plasmana u polufinale Istoka. Tinzli je za 28 minuta postigao 6 poena, uz 7 asistencija i 5 ukradenih lopti, a sjajnom kontrolom lopte onemogućio je Seltikse da primene jedno od svojih glavnih oružja u ovoj seriji – presing. Džermejn O'Nil je bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena i 10 skokova, Stiven Džekson je ubacio 15 koševa, Dejl Dejvis 13, a Redži Miler 12. U ekipi Bostona, Pol Pirs je završio sa 27, dok je Riki Dejvis ubacio 19.

XS
SM
MD
LG