Linkovi

Le Bron Džejms doveo Kavalirse do izuzetno važne pobede u Orlandu


U noći između ponedeljka i utorka odigrano je devet utakmica NBA sezone, a mnogo više uspeha imali su gosti, koji su zabeležili čak šest trijumfa. Verovatno najvažniju pobedu na strani ostvario je Klivlend koji se očajnički bori da osigura plej-of u trci sa Filaldefijom i Nju Džersijem.

Sa 33 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti , Lebron Džejms je doveo Klivlend do izuzetno bitnog trijumfa u Orlandu – 114:106, kojim su Kavsi ostali sami na 7. mestu Istočne konferencije. Sjajnu podršku 20-godišnjoj zvezdi pružili su Dru Guden, sa 27 poena i 7 uhvaćenih lopti, Džef Mekinis sa 16 koševa i 8 asistencija, kao i Robert Trejlor, koji je ubacio 20 poena zamenivši u prvoj petorci povređenog Zidrunasa Ilgauskasa. Saša Pavlović – 3 poena, 2 skoka i jedan asistencija za 10 minuta igre.

Lejkersi su u svom "Stejpls Centru" podsetili navijače na tim sa Karimom Abdul-Džabarom i Medžikom Džonsonom, koji je pre 20 godina osvojio titulu šampiona, ali je vodeći tim Zapadne konferencije pokvario proslavu. Keron Batler (14 poena, 11 skokova) i Kobi Brajant (20 poena, 10 asistencija) ostvarili su "dabl-dablove", ali je Finiks relativno lako trijumfovao – 108:97. Džo Džonson je ubacio 26, Džim Džekson 25, a Šon Merion 24 poena, dok je Vlade Divac za 16 minuta igre imao 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Džordž Karl je ostvario i 29. trijumf sa Denverom otkada je pre 36 mečeva preuzeo ekipu, s tim što je pobeda nad Golden Stejtom – 112:106, Nagitsima i osigurala plasman u plej-of. Karmelo Entoni je bio sjajan sa 32 poena i 9 skokova, a utakmica je dobro počela i za Kenjona Martina (12 poena za 12 minuta), sve dok mu sudija Rodni Mot nije dosudio drugu tehničku grešku i isključio ga početkom treće četvtrine. Beron Dejvis bio je najefikasniji kod Voriorsa sa 28 poena, a Žarko Čabarkapa odlukom trenera nije igrao.

Zvanični šampioni Detroit Pistonsi obezbedili su treću titulu šampiona divizije Central u poslednje četiri godine, trijumfom nad Bulsima u Čikagu, posle produžetka – 85:84. Bulsi su "otvorili" ekstra period sa osam uzastopnih poena, ali su Pistonsi, predvođeni Čonsijem Bilapsom, koji je sedam od ukupno 28 poena postigao u produžetku, završili meč serijom 12:3. Odlučujući koš postigao je upravo Bilaps, osam sekundi pre kraja za 10. uzastopni trijumf Detroita u "Junajted Centru". Darko Miličić presedeo je ceo meč na klupi.

Za razliku od zvaničnih šampiona, Sijetl ni iz petog pokušaja nije uspeo da obezbedi titulu šampiona novo-formirane divizije Severozapad. Desetkovani Soniksi – bez Luisa, Radmanovića, Fortsona i Denijelsa doživeli su i peti poraz zaredom, ovog puta u svojoj «Ki Areni» protiv Hjustona – 90:78. Ti-Mek (38 poena, 11 skokova) i Jao Ming (20 koševa, 13 uhvaćenih lopti) ostvarili su "dabl-dablove".
Duel dva tima sa najslabijim skorom u ligi pripao je novajliji. Šarlot Bobketsi pobedili su Atlantu – 105:101, posle produžetka, a čak sedmorica izbranika Bernija Bikerstafa imala su dvocifren učinak. Kit Bogans je bio najefikasniji sa 21 košem, dok su ruki Emeka Okafor (16 poena, 12 skokova) i Brevin Najt (17 poena, 10 asistencija) ostvarili "dabl-dablove". Kod poraženih, rukiji Džoš Čildres (20 poena, 14 skokova) i Džoš Smit (17 poena, 9 uhvaćenih lopti) bili su raspoloženi, a vrlo dobru partiju pružio je i Peđa Drobnjak – 16 poena, 4 skoka i jedna ukradena lopta za 30 minuta igre.

XS
SM
MD
LG