Linkovi

Redži Miler koban za šampione, Amari i Neš za prednost Sansa


Prvi put od početka ovogidšnjeg plej-of branioci titule nalaze se u zaostatku. Zvanični šampion Detroit poražen je u Indijanapolisu – 79:74 i Pejsersi pred četvrti meč, na istom mestu, sada vode sa 2-1 u seriji. S druge strane, Finiks je vratio prednost domaćeg terena, pošto je trijumfom u Dalasu – 119:102 poveo sa 2-1 u pobedama protiv Mevsa.

Indijana – Detroit 79:74 (2-1)

Redži Miler još jednom je potvrdio da mu godine ne mogu ništa. 39-godišnji veteran bio je najefikasniji u pobedničkom timu na utakmici koju su obeležili čvrsta odbrana, katastrofalan šut iz igre oba tima i svega pet igrača sa dvocifrenim učinkom. Miler je čak šest od svojih 17 koševa postigao u poslednjih minut i 20 sekundi, četiri sa linije penala, uz odlučujući skok šut desetak sekundi pre kraja, kojim je postavio konačan rezultat. Indijana je vodila većim delom meča, na početku poslednje četvrtine i 13 razlike, ali je Detroit serijom 9:2 nešto više od dva minuta pre kraja poveo sa 72:71.

Najefikasniji kod poraženih bio je Čonsi Bilaps sa 23 poena, prvi strelac Pistonsa Rip Hamilton završio je sa 16, a Rašid Valas sa 13, s tim da je posle utakmice garantovao da će njegov tim dobiti naredni duel u "Konsiko Fildhausu" i vratiti se u Detroit sa 2-2 u seriji. Darko Miličić presedeo je ceo meč na klupi. Pored Milera, jedini "dvocifreni" košarkaš kod Pejsersa bio je Džamal Tinzli sa 16 koševa, a Džek Foster je uz 8, imao i 12 skokova.

Dalas – Finiks 102:119 (1-2)

Mnogo lakše nego što se očekivalo Finiks se revanširao Dalasu za poraz u drugoj utakmici na svom terenu i ponovo stekao prednost u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Amari Stodemajer i Stiv neš ponovo su bili nezaustavljiv tandem. Stodemajer je završio sa 37 poena, uz 14 skokova i 5 blokada, dok je Neš, pored 27 koševa imao i 17 asistencija.

Dalas je bolje počeo meč, imao raspoloženog Džoša Hauarda, koji je 13 od svojih 15 poena postigao do poluvremena, ali su Sansi preuzeli kontrolu u drugoj četvrtini, a onda u trećoj i četvrtoj prilično lako povećavali prednost. Pre utakmice košarkaši Finiksa saznali su da će verovatno celu seriju, a možda i ostatak plej-ofa biti bez Džoa Džonsona, koji je u prethodnoj utakmici polomio jagodičnu kost, ali su poneli njegovu opremu u Dalas i ostavili je u svlačionici, kao da će igrati, umesto što je meč pratio putem TV-a kod kuće.

Pored Stodemajera i Neša, odličan je bio Šon Merion koji je pogodio 5 od 7 pokušaja za tri poena, ubacio ukupno 21 poen i prvi put u plej-ofu ostao bez "dabl-dabla" zbog "svega" 9 skokova. Inače, sansi su značajno bolje šutirali za tri poena, pogodivši polovinu od svoja 22 pokušaja, dok je Dalas završio sa katastrofalnih 1-18. Najefikasniji kod Teksašana bio je Dirk Novicki, sa 21 poenaom i 13 skokova, ali uz slab šut iz igre (8-24). Majkl Finli je posle 31 poena u drugoj utakmici ostao na 11, a Erik Dampir završio je sa mizernih 4 poena i 4 skoka za 13 minuta igre.

XS
SM
MD
LG