Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/krstic-kolijer.jpg ">Rekord karijere Nenada Krstiæa u porazu Netsa od Orlanda - 2005-04-03


Protekle veèeri u okviru NBA šampionata odigrano je pet utakmica, a jedini košarkaš iz SCG koji se pojavio na parketu bio je Nenad Krstiæ. Doskorašnji centar beogradskog Partizana pružio je verovatno najbolju partiju u kratkoj NBA karijeri, igrao 38 minuta, postigao 28 poena, uz sjajan šut iz igre 12-17, i imao 11 uhvaæenih lopti od èega 6 u napadu, ali su njegovi Nju Džersi netsi poraženi od Orlanda - 103:102.

U dramatiènoj završnici, otvoreni šut za pobedu domaæih promašio je Džejson Kid, dve sekunde pre kraja meèa. Kid je završio sa 20 poena, 11 skokova i 7 asistencija, a Vins Karter sa 21 košem i 6 asistencija, iako je, kao i Krstiæ, bio u problemima sa liènim greškama. Najbolji kod pobednika bio je Stiv Frensis sa 33 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok je Dvajt Hauard, prvi pik sa poslednjeg drafta završio meè sa 15 poena i 8 uhvaæenih lopti.

Posle ovog poraza Netsi su i dalje u trci za osmo mesto na Istoku, poslednje koje vodi u plej-of, ali je Orlando stekao prednost u sluèaju identiènog skora, pošto je u meðusobnim duelima dva tima ove sezone rezultat 3-1 za "magiène". Trenutno, osma je Filaldefija sa 35 pobeda i 37 poraza, Orlando ima jedan, a Nju Džersi dva poraza više.

San Antonio je u "Stejpls Centru" naneo Lejkersima 10. poraz u poslednjih 11. meèeva – 95:94 i donekle održao korak sa trenutno vodeæim timom Zapadne konferencije - Finiksom. Odluèujuæi koš postigao je Brent beri, nešto manje od sedam sekundi pre kraja, a priliku da obezbedi trijumf Lejekrsima, propustio je Brajant uz zvuk sirene. Najefikasniji pojedinac utakmice bio je bek domaæih keron Batler sa 27 koševa, Brajant je ubacio tek 15, dok su Beri sa 20 i Parker sa 17 bili najbolji u pobednièkom timu.

Nasuprot Lejkersima, Denver je ostvario i 17. trijumf u 19 meèeva, koliko je odigrao od All-Star pauze. Pobedom nad Portlandom – 103:97 Nagitsi su preuzeli sedmu poziciju na Zapadu, sa jednom pobedom više od Memfisa. Kenjon Martin zbog povrede rebra ponovo nije igrao za domaæe, ali su petorica izabranika Džordža Karla bila dvocifrena, a lider je bio Karmelo Entoni sa 23 pogotka.

Majami je oèekivano pobedio Nju Orleans – 111:99, uz još jednu fenomenalnu partiju tandema O'Nil – Vejd. Centar Hita postigao je 34 poena, uz 15 skokova, dok je plejmejker gostiju uz 33 koša, imao i 9 asistencija.

Slièno je bilo i u duelu Èikaga i Šarlota, koji je rezultatom 112:97 priprao domaæim Bulsima. Kod pobednika ponovo nije igrao prvi strelac tima Edi Kari koji ima aritmiju, a pauzirao je i ruki Luol Deng, zbog povrede zgloba šake. Ben Gordon je imao ogranièenu minutažu zbog problema sa penalima, ali su Otela Harington (22 poena) Erik Pajatkovski (19 poena za 23 minuta) i Tajson Èendler (12 poena, 15 skokova) bili izvanredni. Kod poraženih odlièan je bio ruki Emeka Okafor sa 28 poena, 16 skokova i 5 blokada.

XS
SM
MD
LG