Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Indijana.jpg ">Indijana i treæi put ove sezone pobedila Majami posle produžetka - 2005-04-01


Svega tri utakmice NBA sezone odigrane su protekle veèeri, a èak dve su odluèene posle dodatnih pet minuta.

U direktnom duelu dva verovatna uèesnika ovogodišnjeg plej-ofa, Èikago je u svom "Junajted Centru" posle dodatnih pet minuta pobedio Klivlend – 102:90 i došao do osamog uzastopnog trijumfa, što je rekord kluba ove sezone. Izostanak Edija Karija, koji ima problema sa aritmijom, nadoknadili su Ben Gordon sa 21 poenom i 8 asistencija (rekord karijere), Antonio Dejvis sa 17 koševa i Tajson Èendler, koji je pet od 15 pogodaka postigao u dodatnih pet minuta i uz to imao 14 uhvaæenih lopti. S druge strane, Dru Guden je bio najefikasniji sa 27 poena i 12 skokova, Zidrunas Ilgauskas je ubacio 14 koševa, uz 10 uhvaæenih lopti, dok se Lebron Džejms ispromašivao (10-28 iz igre) da bi završio sa 26 poena. Njegova trojka u poslednjoj sekundi donela je Kavsima produžetak, ali je promašio sva tri šuta u ekstra periodu, a njegov tim ostao je bez koša iz igre. Saša Pavloviæ igrao je 13 minuta i nije se "upisao".

Dodatnih pet minuta igrano je i u Indijanpolisu, gde su znaèajno oslabljeni Pejsersi i treæi put ove sezone pobedili najbolji tim Istoka Majami, ovog puta 114:108. Kao i prethodna dva, i treæi duel supranika iz druge runde prošlogodišnjeg plej-ofa, bio je pravi triler sa 16 izjednaèenja i 15 promena voðstva, a do 12. uzastopnog trijumfa nad Majamijem, Indijanu je vodio Redži Miler sa 31 poenom. Dvejn Vejd je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 37 koševa, Dejmon Džons je ubacio 27, a Šakil O'Nil 24, ali nijedan u produžetku, koji je trojkom izborio Stiven Džekson, sa 29 pogodaka drugi strelac domaæih. "Dabl-dablove" kod Pejsersa ostvarili su Dejl Dejvis (13 poena, 11 skokova) i Entoni Džonson (16 koševa, 13 asistencija). Poslednji duel ova dva tima, koji bi mogli da se sretnu i na startu plej-ofa, igra se 17. aprila u Majamiju.

A u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada, Minesota je pobedila Lejkerse u Los Anðelesu – 105:96 i tako zadržala kakve-takve ðšanse da se plasira u plej-of, u kome ovog proleæe definitivno neæe biti slavnih "jezerdžija". Lejkersi još imaju teoretske šanse da stignu Denver, koji je osmi na Zapadu, ali æe po svemu sudeæi èetvrti put u svojoj bogatoj istoriji ostati van doigravanja. Kevin Garnet sa 23 poena i 12 skokova, predvodio je još šestoricu dvocifrenih saigraèa, dok je kod domaæih najefikasniji bio Kobi Brajant sa 26.

XS
SM
MD
LG