Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/serbian_25nov04_Marko_Jaric.jpg">NBA: Uspešan  povratak Marka Jariæa - 2005-03-23


Tek èetvrti put u poslednji 12 sezona Klipersi su uspeli da doðu do 30. pobede u ligaškom delu prvenstva, ovog puta zahvaljujuæi odliènoj odbrani u trijumfu nad Portlandom – 96:87. Izabranici Majka Danlivija imali su èak 13 blokada i primorali su goste na šut iz igre od svega 34 odsto, a prednjaèio je Elton Brend sa 22 poena i 6 «banana». Željko Rebraèa igrao je 16 minuta, ubacio 5 poena, uz isto toliko skokova i 3 blokade, a uspešan povratak na parket posle skoro 16 meèeva pauze imao je Marko Jariæ. Plejmejker Klipersa ubacio je svih sedam poena u poslednjoj èetvtrini, ujedno postavio konaèan rezultata sa linije penala, a za ukupno 24 minuta igre imao je 6 asistencija, po jedan skok i ukradenu loptu. Bulsi nisu imali problema protiv najlošijeg tima NBA lige. Èikago je u svom «Junajted Centru» je pobedio Atlantu - 105:91 i trenutno zauzima 6. mesto na Istoku, s tim da mu èetvrtoplasirani Vizardsi, a samim tim i prednost domaæeg parketa u prvoj rundi plej-ofa beže svega dve pobede i tri poraza. Posle tri utakmice pauze zbog povrede Edi Kari se vratio u startnu postavu Bulsa i za 24 minuta ubacio isto toliko poena, Ben Gordon je završio sa 17, dok je Kirk Hajnrik uz 12 koševa imao i 10 asistencija. Pored karija u tim se vratio i Luol Deng, koji je zbog povrede skoènog zgloba poslednjih deset meèeva proveo na listi povreðenih. Predrag Drobnjak igrao je 16 minuta, ubacio 8 poena, uz 3 skoka i jednu asistenciju.

Nekoliko sati pošto su saznali da æe možda i do kraja ligaškog dela sezone biti bez svog lidera, San Antonio Sparsi poraženi su u Njujorku – 88:75. Gosti iz Teksasa dobro su poèeli vodili do sredine treæe èetvrtine, a onda prosto stali. Strefon Marberi bio je mnogo uspešniji od Tonija Parkera, završio meè sa 31 poenom, 10 asistencija i 6 skokova, a veliki motiv protiv svog bivšeg kluba imao je i Malik Rouz, koji je uz 18 koševa imao i 7 skokova. Orlando je, bez suspendovanog Stiva Frensisa, drugi put ove sezone poražen u Šarlotu – 102:97. Bobketsi su tako prekinuli niz od deset uzastopnih neuspeha. Na kraju, Dalas je lako savladao Nju orleans Hornetse – 103:86 i tako došao do treæe uzastopne pobede, 44. u sezoni.

XS
SM
MD
LG