Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_usa_nba_stojakovic_kings_sacramento_bosnian.jpg ">Sakramento èetvrti put ove sezone pobedio Kliperse  - 2005-03-20


Sedam utakmica NBA šampionata odigrano je u noæi izmeðu subote i nedelje po srednje-evropskom vremenu, a od košarakaš iz SCG, aktivni su bili samo Predrag Stojakoviæ i Željko Rebraèa, koji su igrali jedan protiv drugog. U najdramatiènijem susretu veèeri, Kingsi su i èetvrti put ove sezone pobedili Los Anðeles Kliperse, ovog puta u "Stejpls centru" - 111:107 posle produžetka. Sakramento iza sebe ima èak devet uzastopnih trijumfa nad Klipersima, a ovogodišnja èetiri dobio je sa svega 15 poena razlike ukupno.

Peða Stojakoviæ proveo je na parketu 45 minuta, ubacio 24 poena, uz 7 skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Reprezentativac SCG držao je "kraljeve" u igri tokom prve tri èetvrtine, posle èega su odgovornost preuzeli Katino Mobli i Majk Bibi. Mobli je 15 od ukupno 24 koša ubacio u èetvrtom periodu, dok je Bibi u produžetku pogodio dva kljuèna šuta iz igre i završio sa 19 pogodaka. Kod Klipersa, najbolji je bio Kori Mageti sa 28 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Marko jariæ propustio je i treæi meè zaredom zbog povrede kuka, dok je Željko Rebraèa igrao 14 minuta, uz uèinak: 6 poena, 3 skoka i jedna blokada.

Boston je ostvario sedmi uzastopni trijumf, 113:100 protiv Nju Orleans Hornetsa, a najbolji pojedinac meèa bio je Riki Dejvis, koji je kao rezerva ubacio 27 poena. S druge strane, Orlando je i bez kažnjenog Stiva Frensisa (navodno šutnuo snimatelja ispod koša na prethodnom meèu, ali on to negira) uspeo da prekine seriju od sedam poraza. "Magièni" su savladali Portland – 97:92, a MVP susreta bio je Grent Hil sa 23 poena i 8 uhvaæenih lopti.

Majami je savladao Njujork – 97:82, a dominirali su kao i obièno Šakil O'Nil i Dvejn Vejd. O'Nil je ubacio 33 poena, uz 17 skokova, dok je Vejd završio meè sa 30 pogodaka na putu ka rekordnoj 15. uzastopnoj pobedi u "Ameriken Erlajns Areni".

Ovdašnji Vašington Vizardsi pobedili su Jutu – 96:95, zahvaljujuæi Gilbertu Arinasu, koji je dve sekunde pre kraja pogodio dva slobodna bacanja. Plejmejker domaæih nije se upisao u prvom poluvremenu, ali je u druga 24 minuta postigao 22 poena i doneo svom timu 36. trijumf u sezoni, kojim se uèvrstio na èetvtrom mestu u Istoènoj konferenciji. Vizardsi su igrali bez Entuana Džejmisona, Kvamija Brauna, Entonija Pilera i Huana Diksona, a meè je sve vreme bio na granici tuèe, što potvrðuje 50 liènih, 5 tehnièkih grešaka i jedno iskljuèenje.

Dalas je pobedio Šarlot – 104:93, uz 33 poena Dirka Novickog, koga je novi trener Ejvori Džonson izveo iz igre posle samo 20 sekundi igre u treæoj èetvtrini, jer nije bio zadovoljan igrom u odbrani nemaèkog internacionalca. Èikago je trijumfovao u Filadelfiji – 94:88, a Siksersi su bili bez povreðenog Krisa Vebera.

XS
SM
MD
LG