Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Majami.jpg ">Majami lako kroz Nju Džersi - 2005-03-04


Protekle veèeri odigrane su samo tri utakmice NBA sezone, a jedini košarkaš iz SCG koji uèestvovao u dešavanjima na parketu bio je Nenad Krstiæ. Njegovi Nju Džersi Netsi poraženi su na svom parketu od Majamija, koji je tako prekinuo seriju od šest uzastopnih poraza u "Kontinental Erlajns Areni".

Posle tri utakmice pauze zbog povrede levog kolena, Šakil O'Nil vratio se u sastav Majamija i sa 20 poena i 13 skokova, dominirao u reketu, što je bilo presudno za konaènih 106:90 za Hit u Nju Džersiju. Netsi su poèeli odlièno, pre svega zahvaljujuæi Vinsu Karteru, koji je pogodio pet od prvih šest šuteva iz igre i doveo domaæe do 14 poena viška u prvoj èetvrtini (do kraja je ubacio još samo dva puta iz 15 pokušaja iz igre za ukupno 27 poena i 9 asistencija).

Majami je uspeo da se stabilizuje i na poluvreme ode sa zaostakom od èetiri poena, da bi Vejd sa 16 od ukupno 27 poena i 6 od 8 asistencija u treæem periodu inicirao potpuni preokret – 76:65 za goste pred poslednjih 12 minuta. Nenad Krstiæ se kao i svi ostali visoki igraèi Netsa muèio sa O'Nilom, ali je završio sa veoma solidnih 11 poena, 6 skokova, 4 asistencije i jednom ukradenom loptom za 32 minuta igre. Pred kraj utakmice, u poslednja dva i po minuta, za Majami je prvi put od 2003. zaigrao Alonzo Morning, doskorašnji košarkaš Netsa, koga je publika izviždala. Majami sada u sastavu ima prva tri pika sa drafta 1992. godine: O'Nila, Morninga i Lejtnera.

Derbi veèeri odigran je u Finiksu, gde su domaæi Sansi prekinuli trijumfalnu seriju zvaniènih šampiona – 100:97. Bio je to prvi poraz Pistonsa u poslednjih devet utakmica i tek drugi još od 24. janura. Kao po obièaju, kompletna petorka domaæih imala dvocifren uèinak, a Stodemajer (26 poena, 10 skokova), Merion (13 i 11) i Neš (16 koševa, 14 asistencija), koji se vratio posle tri utakmice pauze zbog povrede zadnje lože, imali su "dabl-dablove". S druge strane, Rašid Valas je bio odlièan sa 22 pogotka, 13 uhvaæenih lopti i 4 blokade, Ben Valas je imao èak 18 skokova, od èega 11 u napadu, a "dvocifreni" su bili i Bilaps (17), Hamilton (16), Prins (15) i Mekdajs (14). Darko Milièiæ nije ulazio u igru, a poslednju priliku da obezbedi produžetak nije uspeo da iskoristi Èonsi Bilaps.

Indijana je posle pet vezanih pobeda doživela i treæi uzastopni poraz, ovog puta u Denveru – 96:87, ali ono što predstavlja još veæu brigu za trenera Pejsersa Rika Karlajla jeste povreda Džermejna O'Nila, koja bi na duže vreme mogla da ga odvoji sa parketa. O'Nila je nešto manje od pet minuta pre kraja druge èetvrtine faulirao Francisko Elson i po svemu sudeæi išèašio mu desno rame. Primetno, uz jak bol, O'Nil je ostao na parketu da bi izveo dva penala, i levom rukom pogodio oba, a onda je napustio igru i nije se vraæao. Kod Nagitsa fenomenalan je bio Markus Kembi sa 17 poena, 22 skoka, po 7 asistencija i blokada.

XS
SM
MD
LG