Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/LA Klipers.jpg ">Klipersi promašili zicer za pobedu u Solt Lejk Sitiju - 2005-03-01


Protekle veèeri odigrane su samo èetiri utakmice NBA sezone, a od košarkaša iz SCG zapaženiju ulogu imao je samo Željko Rebraèa, èiji Los Anðeles Klipersi su u dramatiènoj završnici poraženi od Jute – 87:86. Rebraèa je igrao 26 minuta, ubacio 12 poena, uz po jedan promašaj iz igre i sa penala, imao 7 skokova, 2 asistencije i jednu blokadu, ali je presudio Bobi Simons, koji je u poslednjoj sekundi promašio «zicer».

Derbi susret u okviru takozvane "Nedelje velikih rivala", koju je NBA liga ustanovila ove sezone, odigran u "Medison Skver Gardenu", a domaæi Niksi pobedili su Lejkerse posle dodatnih pet minuta - 117:115. Kobi Brajant ubacio je 30 poena, doneo produžetak svom timu, ali su ga u ekstra periodu Niksi zaustavili. Najefikasniji je bio Tim Tomas sa 35 koševa, što mu je rekord karijere.

Nju Orleans je namuèio Dalas, ali Dirk Novicki uprkos problemima sa kolenom i zadnjom ložom nije dozvolio iznenaðenje. Nemac je ubacio 13 od ukupno 28 poena u poslednjoj èetvrtini i uhvatio 11 lopti za trijumf Mevsa – 90:86.

A u Klivlendu, presudio je koš Tima Dankana u poslednjoj sekundi. Kavsi su želekli da prekinu seriju od dva poraza, dok trenutno vodeæi tim lige nije želeo da uðe u crnu seriju. Dankan je poèeo slabo, promašio prvih sedam šuteva iz igre i nije se upisao do 19. minuta susreta, ali je završio u velikom stilu, ubacivši svoj 20. poen neometan sa šest metara, na asistenciju Tonija Parkera. Pored toga, lider Sparsa imao je i 11 skokova, dok je Parker bio na pragu "tripl-dabla": 19 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Ðinobili je završio sa 17, Bouen i Brent Beri sa po 11 poena, dok je Raša Nesteroviæ uz 8 koševa, imao 6 uhvaæenih lopti i 3 blokade.

Kod poraženih, Zidrunas Ilgauskas je bio najefikasniji sa 26 pogodaka, Leborn Džejms je uz 20, imao 8 skokova i 7 asistencija, dok je Dru Guden ostvario "dabl-dabl" - 10 koševa, 12 skokova. Saša Pavloviæ je na parketu proveo 3 minuta, i postigao 2 poena.

XS
SM
MD
LG