Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/voa_usa_nba_stojakovic_kings_sacramento_bosnian.jpg ">Stojakoviæ: Da sam imao moæ da odluèujem, zadržao bih Divca  - 2005-02-28


Posle pobede Sakramento Kingsa ovde u Vašingtonu (110:108), najbolji košarkaš SCG u NBA ligi, trostruki All-Star igraè, Predrag Stojakoviæ, prièao je za "Glas Amerike" o povredi koja ga trenutno muèi, nedavnom odlasku Krisa Vebera i nastupu na predstojeæem Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Taman što sam se vratio od povrede leða, posle pet utakmica sam povredio zadnju ložu, tako da sam veæ, kao što si rekao, pet-šest utakmica izvan stroja. Nadam se da æu na ovom putu, gde nas oèekuju još tri utakmice – Šarlot, Majami i Orlando, da æu zaigrati…", rekao je Stojakoviæ.

Kad se budeš vratio, èeka te jedan potpuno novi tim. Dogodio se veliki trejd, otišao je Kris Veber, dobili ste tri igraèa igraèa u zamenu za njega (Korlis Vilijamson, Keni Tomas i Brajan Skiner). Kako ti ocenjuješ sadašnju situaciju u ekipi, s obzirom da je otišao jedan od igraèa s kojim si igrao od poèetka svoje NBA karijere?

"Jeste, bio je to neoèekivan trejd. Oèigledno je da su se èelnici kluba opredelili za drugaèiji tim. Ja mislim da æe da grade ekipu oko, rekao bih nas mlaðih igraèa, pošto u istom smeru idu i prethodne dve odluke - puštanje Divca i Daga Kristija… Tako da mislim da æe se osloniti na mlaðe igraèe i ova trojica koja su došla u trejdu za Vebera, nisu uopšte loši igraèi, èak Korlis (Vilijamson) je igrao dve godine za nas, zna o kakvom se sistemu radi i verujem da… sad ne znam da li imamo šansu da osvojimo titulu ili uradimo nešto znaèajnije ove godine, ali verujem da i dalje imamo dobru ekipu i da nam je plej-of osiguran. Sad stvarno je teško nešto više reæi o Zapadnoj konferenciji, pošto ja verujem da je San Antonio ubedljivo najbolja ekipa, a ostalih sedam koje se budu plasirale u plej-of boriæe se da uðu u finale Zapada."

Spekulacije oko toga da si ti uticao na Veberov odlazak? Pretpostavljam da æeš reæi da to nema veze sa istinom.

"To prièe na koje mi košarkaši i svi ostali sportisti moramo da odgovaramo. Da sam imao takvu moæ, verovatno bi zadržao Vladu. Sad ne verujem da iko od košarkaških ljudi veruje, pošto se zna, pogotovo u NBA ligi da igraèi ne kontrolišu ništa, èak i najbolji igraèi budu trejdovani u momentu kad najmanje oèekuju. Šta da kažem… to su pitanja na koja amerièkim novinarima odgovaram tako što pokažem na kancelariju Džefa Pitrija ili Malufa koji donose odluke, a mi smo profesionalci, koji samo odraðuju svoj posao."

Na kraju svakog razgovora sa našim reprezentativcima u NBA ligi sledi pitanje o EP u Beogradu ove godine. Svi znamo da nisi bio u nacionalnom timu prošlog leta, kakvi su planovi sada?

"Pa imam želju da igram, to je ono što mogu da kažem u ovom momentu. Želja naravno postoji, EP u Beogradu motiviše ne samo mene, nego i sve naše igraèe. Sad, ostalo je dosta vremena, daj Bože da budemo zdravi pa da vidimo šta æe se desiti", zakljuèio je Stojakoviæ.

XS
SM
MD
LG