Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/apChrisWebber24Feb05150.jpg ">Kingsi pokvarili Veberov debi u dressu Filadefije - 2005-02-27


Šest utakmica NBA sezone odigrano je u noæi izmeðu subote i nedelje po srednje-evropskom vremenu, a najinteresantnije bilo je u Filadelfiji, gde je Kris Veber debitovao za svoj novi tim Filadelfiju protiv svojih dojuèerašnjih saigraèa iz Sakramenta.

Utakmica tokom koje nijedan tim nije stekao znaèajniju prednost, iako su domaæi u treæoj èetvrtini, na kratko imali 11 poena viška, u dramatiènoj završnici pripala je Kingsima – 101:99, a priliku da izbori produžetak propustio je upravo Kris Veber. Nešto više od tri sekunde pre kraja, Alen Ajverson je pogodio prvo slobodno bacanje i namerno promašio drugo. Veber je uhvatio loptu, ali nije uspeo da pogodi poluhorog iako je bio vrlo blizu koša. Novi krilni centar Siksersa završio je meè sa 16 poena, 11 skokova i 3 ukradene lopte, dok je Alen Ajverson uz 27 koševa imao 6 uhvaæenih lopti i rekord sezone 14 asistencija.

Najefikasniji u izbalansiranom timu Sakramenta bio je Majk Bibi sa 19 poena i 8 asistencija, a odliène partije pružile su i novajlije: Korlis Vilijamson je završio sa 17 poena i 6 skokova, dok je Keni Tomas imao "dabl-dabl" - 16 koševa i 10 skokova. Peða Stojakoviæ propustio je i peti meè zaredom zbog povrede primicaèa.

Dva vodeæa tima lige, San Antonio i Finiks zamenili su mesta protekle veèeri, pošto su Sparsi neoèekivano poraženi u svojoj dvorani odMemfisa – 84:82, dok su Sansi trijumfovali u Dalasu – 124:123. Mevsi su imali šest poena prednosti nešto više od minut pre kraja, ali su gosti iz Finiksa drugi uzastopni meè bez Stiva Neša (kao i Stojakoviæ, povredio primicaè) završili serijom 7:0. Poslednju priliku za trijumf imao je Dirk Novicki, ali ga je izblokirao Šon Merion, a ta akcija je izazvala mnogo kontroverze. Najefikasniji kod pobednika bio je Amari Stodemajer sa 33 koša i 10 skokova, dok je kod Dalasa, najbolji bio Novicki sa 26 i 16.

S druge strane, San Antonio je doživeo tek drugi poraz u svom "SBC Centru" u 26 meèeva ove sezone, a oèigledan razlog bile su izgubljene lopte – èak 24 što je negativni rekord sezone Sparsa. Polovinu od toga imali su Tim Dankan (5) i Manu Ðinobili (7), koji je ujedno izgubio loptu i u poslednjem napadu svog tima, tako da je propala prilika za pordužetak. Dankan je bio najbolji pojedinac utakmice sa 27 koševa i 19 skokova, Parker i Ðinobili su završili sa po 16 poena, dok je najbolji kod Grizlija bio Lorencen Rajt sa 19 pogodaka.

Majami je, bez povreðenog Šekila O'Nila, pobedio Orlando - 101:98, dok je Èikago bio bolji od Šarlota 94:90. Njujork je iskoristio èinjenicu da su Pejsersi igrali treæi meè u èetiri dana i pobedili Indijanu u svom "Medison Skver Gardenu" - 90:79. Najzaslužniji za prvi poraz Pejsersa u poslednjih šest meèeva bio je Stefon Marberi sa 21 košem

XS
SM
MD
LG