Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_60_15may01.jpg ">Pobede Njujorka, Dalasa i Klipersa u senci 10 trejdova - 2005-02-25


Protekle veèeri odigrane su samo tri utakmice NBA sezone, a pobede su ostvarili Dalas, Njujork i Los Anðeles Klipersi. Niksi su bili bolji od Fialdelfije – 113:101, Klipersi su prekinuli seriju od osam poaza – 92:86 protiv Minesote,dok je Sakramento, u prvom meèu od trejda Krisa Vebera u Filaldefiju, poražen u Dalasu – 122:113. Utakmicu je obeležilo i iskljuèenje trenera Mevsa Dona Nelsona, a Predrag Stojakoviæ ponovo je pauzirao zbog povrede primicaèa.

Inaèe, poslednji dan za trejdove u NBA ligi bio je jedan od najzanimljivijih u poslednjih 20 godina. Izuzimajuæi trejd Kingsa i Siksersa tokom juèerašnjeg dana odiglao se èak 10 razmena, u okviru kojih je klub promenilo èak 29 košarkaša. Meðu najvažnijima su povratak Entoana Vokera iz Atlante u Boston, u zamenu za Gerija Pejtona, Toma Gugliotu i Majkla Stjuarta, kao i odlazak Berona Dejvisa iz Nju Orleansa u Golden Stejt, za Spidija Klekstona i Dejla Dejvisa.

U ostalim razmenama igraèa - Milvoki je poslao Kita Van Horna u Dalas za Kalvina Buta i Alena Hendersona, dok je od Hjustiona dobio Risa Gejnsa u zamenu za Zendona Hamiltona i Majka Džejmsa. Klivlend je od Bostona dobio Jiržija Velša za pik iz prve runde drafta 2007, a ni Njujork Niksi po tradiciji nisu mogli da ostanu mirni. Ajzea Tomas poslao je Nazra Mohameda i Džejmsiona Bruera u San Antonio za Malika Rouza i pikove iz prve runde drafta 2005. i 2006. godine, dok je iz Hjustona u "Veliku jabuku" stigao Moris Tejlor, u zamenu za Vina Bejkera, Muèija Norisa i pik iz druge runde drafta 2006.

Veteran Stiv Smit vratio se u klub u kome je daleke 1991. godine poèeo NBA karijeru. Majami je za njega ustupio Bobketsima Malika Alena, uz novèanu nadoknadu. Na kraju, nagitis us trejdovali 5. pika sa drafta 2002. godine Gruzijca Nikolosa Skitišvilija i Rodnija Vajta u Golden Stejt, a nazad dobili Eduarda Naheru, Luisa Floresa i buduæi pik iz prve runde drafta.

XS
SM
MD
LG